Se bildene fra immatrikulering 2018

Nobelprisvinnerens råd til nye studenter: – Ta deg pauser

Forventningene er høye når de nye studentene ankommer NTNU: – Verden er avhengig av dere, sier nobelprisvinner May-Britt Moser.
May-Britt Moser ble rørt da hun sto foran studentmassen tirsdag formiddag. Hun oppfordret de nye studentene til å ikke være sjenerte: – Studer sammen, diskuter, vær aktive, prøv deg på et "hei", prøv deg på et smil, still spørsmål. Husk at det viktigste for alle individer er å føle seg sett.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

May-Britt Moser ble rørt da hun sto foran studentmassen tirsdag formiddag. Hun oppfordret de nye studentene til å ikke være sjenerte: – Studer sammen, diskuter, vær aktive, prøv deg på et "hei", prøv deg på et smil, still spørsmål. Husk at det viktigste for alle individer er å føle seg sett.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Rektor Gunnar Bovim ledet an i prosesjonen av dekaner.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Rektor Gunnar Bovim ledet an i prosesjonen av dekaner.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Studentfrivilligheten var sterkt representert på immatrikuleringen. Den internasjonale studentfestivalen ISFiT var blant de som markerte seg.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Studentfrivilligheten var sterkt representert på immatrikuleringen. Den internasjonale studentfestivalen ISFiT var blant de som markerte seg.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Leder Tyler Stewart for ISFiT benyttet anledningen til å filme en videohilsen fra Trondheim, og oppfordret de nye studentene til å engasjere seg i en studentorganisasjon, uansett hvilken.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Leder Tyler Stewart for ISFiT benyttet anledningen til å filme en videohilsen fra Trondheim, og oppfordret de nye studentene til å engasjere seg i en studentorganisasjon, uansett hvilken.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Det Trondheimsbaserte bandet Pom Poko hadde æren av å underholde nye studenter tirsdag formiddag.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Det Trondheimsbaserte bandet Pom Poko hadde æren av å underholde nye studenter tirsdag formiddag.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Leder Sindre Kristian Alvsvåg i Studenttinget og leder Eirik Sande for Studentersamfundet i Trondhjem ønsket nye studenter velkommen, sammen med STigeren, Studenttingets maskot.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Leder Sindre Kristian Alvsvåg i Studenttinget og leder Eirik Sande for Studentersamfundet i Trondhjem ønsket nye studenter velkommen, sammen med STigeren, Studenttingets maskot.  Foto: Inga Skogvold Rygg

NTNUI viste seg fram gjennom dansegruppa.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

NTNUI viste seg fram gjennom dansegruppa.  Foto: Inga Skogvold Rygg

Rektor benyttet sjansen til å introdusere dekanene. – Vi skal utfordre dere, så dere får utfolde dere, var beskjeden fra dekan Marit Reitan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.  (Foto: Inga Skogvold Rygg)

Rektor benyttet sjansen til å introdusere dekanene. – Vi skal utfordre dere, så dere får utfolde dere, var beskjeden fra dekan Marit Reitan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.  Foto: Inga Skogvold Rygg

1 / 8

Det var en stor folkemengde som var samlet på Gløshaugens gressplen da de nesten 9000 nye Trondheimsstudentene skulle immatrikuleres ved universitetet.

Her kan du se hele immatrikuleringen.

Rektor Gunnar Bovim startet seremonien, som ble fulgt av taler og underholdning, og presentasjon av studentfrivilligheten i Trondheim.

Se innslagene i bildegalleriet over.

– Vår framtid

Det var nobelprisvinner May-Britt Moser som fikk æren av å holde hovedtalen på årets immatrikulering, og ønsket studentene velkommen til NTNU.

– Et universitet vi er stolt av, og fra i dag av er vi stolte av dere også. I dag er dere en del av oss, av NTNU sa Moser, som holdt talen på engelsk for å inkludere de internasjonale studentene.

LES MER: Bovim ønsker bedre psykososial helse for studentene - oppretter Buddy-pris

Til UA forteller hun at synet av alle studentene gjorde henne så rørt at hun nesten begynte å gråte.

– Det var helt fantastisk å stå og se ut på det folkehavet og tenke på at disse menneskene skal bli vår fremtid, sier hun.

Pause og refleksjon

Mosers budskap til studentene var å benytte sjansen de hadde fått, "verdens framtid avhenger av dere", men også å ta seg tid til pauser.

– Tillat deg selv å ta en pause. Spør deg selv hvor du er på vei, om det er en vei du er fornøyd med. Vær ærlig med deg selv, predikerte hun til de nye studentene.

LES OGSÅ: Gode råd til ferske studenter

Og selv om det er mye ansvar, oppfordrer hun også studentene til å ha det gøy og være nysgjerrige.

– Jeg håper de får bringe fram barnet i seg. Er det et sted de kan gjøre det, er det på NTNU. Bare fantasien setter grenser!


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.