Flere universiteter oppfordrer sine studenter til å forlate Hongkong omgående

Utviklingen i Hongkong har fått Universitetet i Bergen til å råde sine studenter om å forlate landet. Både KTH og DTU gjør det samme. NTNU avventer oppdaterte reiseråd fra UD.
Studenter behandles for politiets bruk av tåregass under demonstrasjoner i Hongkong. 
        
            (Foto: Studio Incendo)

Studenter behandles for politiets bruk av tåregass under demonstrasjoner i Hongkong.  Foto: Studio Incendo

(Saken er oppdatert onsdag ettermiddag)

De siste timers utvikling i Hongkong har medført at ledelsen ved UiB nå råder sine utvekslingsstudenter i Hongkong til å reise hjem, melder Khrono. Ifølge SVT Nyheter har Kungliga Tekniska Høgskulan samt Danmarks Tekniske Universitet gått ut med samme råd.

UiB har 10 studenter i Hongkong, KTH 22 og DTU 36.

UA har vært i kontakt med NTNUs organisasjonsdirektør Ida Munkeby nå i kveld. Hun melder at man er i kontakt med norsk UD for å få vurderinger derfra. NTNU har fem studenter på utveksling i Hongkong.

Situasjonen kan endres fort

Utenriksdepartementet (UD) endret onsdag reiserådet sitt til Hongkong. De ber nå norske studenter i byen om å gjøre en forløpende vurdering av sikkerheten.

– Det understrekes at situasjonen kan endre seg på kort varsel, og at det er viktig å holde seg løpende orientert om utviklingen, heter det på  UDs nettsider.

Volden har de siste dagene eskalert under demonstrasjoner i byen. 

Mandag ble en mann påtent av maskerte demonstranter, mens en demonstrant ble skutt av politiet. Tilstanden for den skutte mannen er stadig kritisk, mens den for demonstranten er blitt nedjustert til alvorlig.

Demonstrasjonene har rast videre tirsdag og natt til onsdag.

Studenter evakuert

Den norske studenten Elina Neverdal Hjønnevåg forteller til  NRK at hun og flere andre nordiske studenter har blitt sendt på hotell, ettersom universitetsledelsen frykter for studentenes sikkerhet.

– Vi blir sendt til hotell nå. Jeg vet ikke helt hva som skjer, jeg må pakke, forteller Hjønnevåg.

Hun forteller at ledelsen ved universitetet hun studerer på, frykter sammenstøt mellom demonstranter og politiet inne på universitetsområdet.

Rektoren ved DTU sier til DR at flere av studentene har blitt nødt til å flytte fra studentboligene sine, da noen satt fyr på dem.

Han forteller også at det er blitt kastet brannbomber utenfor vinduene på studentboligene.

Alle skoler stenges torsdag 

Hongkongs utdanningsdepartement opplyser ifølge AP at alle skoler i byen vil holdes stengt torsdag av sikkerhetshensyn.

Flere forelesninger var avlyst allerede onsdag.

Onsdag morgen stormet politiet det kinesiske universitetet i byen. Politiet angrep med tåregass og gummikuler. Studentene gikk til motangrep bevæpnet med sportsutstyr, som pil og bue.

I løpet av tirsdagen opplyser politiet i Hongkong at de avfyrte 1.567 tåregassgranater og 1.312 gummikuler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hva skal barnet hete?

Pengene til det nye bygget i Elgesetergate 10 er endelig på plass, men det viktigste gjenstår fremdeles: Å finne et navn.

Gjesteskribenten:

Nå er tiden inne for å tenke nytt om praksis

Er det nå det nye Norge bygges? Det nye universitet? Den nye sykepleierutdanningen?

Blir ny leder for Technoport

Karianne Tung tar over som daglig leder i Technoport 1.juli.