Forslag om ny omstridt ledelsesmodell i akademia

Universitets- og høgskolelovutvalget foreslår krav om at de universitetene som i dag har valgt rektor, også skal ha ekstern styreleder. Rektor Svein Stølen mener dette er en svært dårlig modell for UiO.
Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo, UiO 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo, UiO  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Forslaget møter sterk motstand. Det skriver Khrono.

Ifølge kilder avisen har snakket med, vil utvalget ikke levere fra seg noen enstemmig utredning til Kunnskapsdepartementet torsdag.

Utvalget har hatt i oppdrag å gå gjennom og regulere regelverket for universitet, høgskoler og studentvelferden.

Utvalget foreslår en blanding av de to ledermodellene man kan velge mellom i dag, erfarer Khrono. Et flertall i utvalget mener det fortsatt skal være opp til styrene ved universitetene og høgskolene selv om de vil ha valgt eller ansatt rektor.

Men et klart flertall foreslår at de som i dag har valgt rektor også skal ha ekstern styreleder - oppnevnt av Kunnskapsdepartementet, og ikke som i dag, at den valgte rektoren også er styreleder.

— Dette er en svært dårlig modell for Universitetet i Oslo (UiO). Jeg trodde vi var ferdig med denne debatten, dette er en omkamp, sier UiO-rektor Svein Stølen til avisen. Han er selv valgt rektor og styreleder.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.