Trolig flere juksesaker til behandling i år enn tidligere år

Konstituert prorektor ved NTNU, Berit Kjeldstad, sier det trolig vil gå flere saker til Klagenemnda i år enn til vanlig.
– Vi må sjekke litt ekstra rundt hvordan samarbeidet mellom studentene egentlig har vært under hjemmeeksamen, sier Berit Kjeldstad. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

– Vi må sjekke litt ekstra rundt hvordan samarbeidet mellom studentene egentlig har vært under hjemmeeksamen, sier Berit Kjeldstad.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Ennå har ikke NTNU noen tall å rapportere for hvor mye juks det har vært ved vårens eksamener.

– Det er for tidlig. En mistanke om juks er ennå kun en mistanke. Slike mistanker skal først rapporteres til Klagenemnda, som skal behandle saken, sier Kjeldstad.

Klagenemnda vil behandle sakene etter ferien.

– Det har jo vært en nasjonal debatt om hvorvidt overgangen fra eksamen med tilsyn til hjemmeeksamen har ført til mer juks. Og dette har gjort at vi må sjekke litt ekstra rundt hvordan samarbeidet mellom studentene egentlig har vært under hjemmeeksamen, sier Kjeldstad.

Les også: Tradisjonell eksamen måler kunnskap best.

Og: 1100 studenter gikk opp i dette faget, ingen strøk.

Trolig flere saker til Klagenemnda

Hun vet at det foregår diskusjoner i fagmiljøene ved NTNU om dette.

– Det er mer diskusjoner om juksing i år enn det pleier å være. Og ut fra det jeg hører, blir jeg ikke overrasket om det kommer flere saker inn til Klagenemnda nå enn vanligvis, sier prorektoren.

Les også: Studenter utvekslet svar under eksamen.

Hun påpeker at mange fagområder er vant til å ha hjemmeeksamener, mens andre ikke er det.

– Noen fag er nok ikke så godt egnet til hjemmeeksamen, og lettere å jukse i enn andre. Det må vi ta på alvor. Det blir interessant å se om det blir rapportert mer juks innenfor spesielle fagområder, sier hun.

Klagenemnda vil nok også diskutere hvordan vårens spesielle situasjon påvirker de ulike sakene de skal behandle, mener Kjeldstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

20 internasjonale studenter til NTNU i november

Seksjonssjef Anja Linge Valberg mener smittevernhensynene er godt ivaretatt.

Ytring:

Ingen er forskåna fra korona

Koronapandemien har gitt mye lærdom. Her er syv ting jeg vil ta med meg på vegen videre.

Gjesteskribenten:

At hjemmeeksamen ble planlagt i siste liten, burde vært unødvendig

Det er helt uforståelig for meg at man ikke tidligere har sett at det ville være umulig å gjennomføre eksamen akkurat som i årene før covid-19.

Asheim vil ha litt mindre Brisbane og litt mer Bayern for norske studenter

Regjeringen mener det er for tilfeldig hvor norske studenter reiser på utveksling. De vil bruke Lånekassen til å lokke studenter til attraktive land.