Foreslår 10 millioner ekstra til studenters psykiske helse

Mer penger og egen ekspertgruppe skal bedre studentenes psykiske helse, håper regjeringen.
Fagstatsråd Henrik Asheim sier at hva pengene skal brukes til blir klart når en ny ekspertgruppe leverer første rapport om to uker. 
        
            (Foto: Høyre)

Fagstatsråd Henrik Asheim sier at hva pengene skal brukes til blir klart når en ny ekspertgruppe leverer første rapport om to uker.  Foto: Høyre

- Mange har sittet alt for mye alene på hybelen. Jeg synes det er vondt å tenke på at vi ikke klarer å fange opp alle som kjenner litt ekstra på ensomheten, men håper at disse ekstra millionene kan brukes til å gjøre studenttilværelsen litt bedre for flere sier Henrik Asheim, statsråd for høyere utdanning, i en pressemelding.

Der kommer det frem at regjeringen har opprettet en ekspertgruppe som skal komme med forslag til konkrete tiltak og anbefalinger knyttet til eksamen, psykisk helse og gjennomføring av studiene.

- Vi har hatt jevnlige møter med sektoren siden mars. Situasjonen er alvorlig, og vi må innstille oss på å leve med strenge tiltak en god stund til. Derfor formaliserer vi nå dette samarbeidet ved å opprette en gruppe som skal vurdere og foreslå tiltak raskt, sier Asheim.

Hvordan de ti millionene skal brukes blir avgjort når gruppen har levert sin første rapport om et par uker.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Ønsker å etablere nattåpen studenttelefon

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tok oppgjør med urban arroganse

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland gir ut bok om arbeidet for å berge campus Nesna.

NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Studiestart blir både digital og fysisk

Det blir antakelig en mer digital studiestart i januar enn planlagt, varslet prorektor Marit Reitan da hun orienterte NTNUs styremøte.

NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.