Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.
- Sikkerheten er vår høyeste prioritet, sier rektor Anne Borg. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Sikkerheten er vår høyeste prioritet, sier rektor Anne Borg.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Artikkelen er oppdatert med enda flere land.

Dette er de nye retningslinjene, ifølge NTNU:

- Alle reiser til fastlands-Kina avlyses/utsettes.

- Alle reiser til andre høyrisikoområder, for øyeblikket Nord-Italia, Sør-Korea, Japan, Iran, Hong Kong og Singapore avlyses/utsettes.

- Dersom du kommer hjem fra områder med større spredning, for øyeblikket Kina, Nord-Italia, Sør-Korea, Japan, Iran, Hong Kong og Singapore skal du ha hjemmekontor de første 14 dagene etter hjemkomst. Studenter skal ikke oppholde seg på campus de første 14 dagene etter hjemkomst.

- Studenter og ansatte som allerede har reist og befinner seg i høyrisikoområder rådes til å holde seg løpende oppdatert på UDs reiseråd og Folkehelseinstituttets anbefalinger. For øvrig rådes studentene til å følge råd fra lokale myndigheter og vertslæresteder.

–  Sikkerheten til studenter og ansatte har vår høyeste prioritet.Vi anbefaler ansatte og studenter som er på reise eller som planlegger reise om å følge med på UDs reiseråd og informasjon fra informasjon fra Folkehelseinstituttet, sier rektor Anne Borg til Innsida.

Det rapporteres om stadig nye tilfeller fra andre områder i Kina enn Hubei-provinsen og fra de nevnte landene ovenfor. Reisråd vil bli oppdatert når ny informasjon og status foreligger.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.