Statsbudsjettet:

Ønsker budsjettperioder på fire år av gangen

Forskningsrådet mener regjeringen tar et steg i feil retning med sitt forslag til statsbudsjett for 2020.
John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, mener tildelingene er for uforutsigbare med dagens system og etterspør 4-årige langtidsbudsjetter for Forskningsrådet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, mener tildelingene er for uforutsigbare med dagens system og etterspør 4-årige langtidsbudsjetter for Forskningsrådet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- I en tid med betydelige omstillingsutfordringer knyttet til klima, lavutslipp, nyskaping i næringslivet, globalisering og mer effektive offentlige tjenester er ikke dette veien å gå, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, i en pressemelding.

Der skriver forskningsrådet at forslaget til statsbudsjett for 2020 innebærer en realnedgang til forskning og innovasjon. Andelen av brutto nasjonalprodukt synker fra 1,06 til 1,03 prosent, noe som utgjør omtrent en milliard. Halvparten av reduksjonen er ifølge Forskningsrådet knyttet til deres egne avsteninger som er «skapt av manglende forutsigbarhet i tildelingssystemet».

- Det er nødvendig at styringen og tildelinger til Forskningsrådet fra de 15 departementene fremover blir mer forutsigbar og langsiktig for å unngå slike midlertidige kutt i FoU-investeringene. Vi mener det bør vurderes å etablere et 4-årig langtidsbudsjett for Forskningsrådet, sier han.

LES OGSÅ: Foreslår å bevilge 585 millioner til oppfølging av langtidsplanen

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Kallelse – ikke gjør det

Kallelse for å bedre kjønnsbalanse, er en dårlig løsning på et vanskelig problem, skriver gjesteskribent Helge Holden.

- At fagfolk styrer seg selv, er en fane vi må holde høyt

Den norske modellen passer som hånd i hanske med den akademiske kulturen, sa Emil A. Røyrvik da han innledet om kvalitetskultur og god ledelse for NTNUs ledere.

Styringsideologi et hinder for kvalitet i utdanningen

Styringsideologien som samles i begrepet New Public Management fungerer som en barriere mot utdanningskvalitet.

Ledersamling på Oppdal:

Diskuterte indikatorer som middel for å bli bærekraftig

Oppdal: Er bærekraftsindikator det som skal gjøre susen for at NTNU skal ta ned klimaavtrykket? Eller blir det nok et kulepunkt å hake av?