Statsbudsjettet:

Ønsker budsjettperioder på fire år av gangen

Forskningsrådet mener regjeringen tar et steg i feil retning med sitt forslag til statsbudsjett for 2020.
John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, mener tildelingene er for uforutsigbare med dagens system og etterspør 4-årige langtidsbudsjetter for Forskningsrådet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, mener tildelingene er for uforutsigbare med dagens system og etterspør 4-årige langtidsbudsjetter for Forskningsrådet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- I en tid med betydelige omstillingsutfordringer knyttet til klima, lavutslipp, nyskaping i næringslivet, globalisering og mer effektive offentlige tjenester er ikke dette veien å gå, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, i en pressemelding.

Der skriver forskningsrådet at forslaget til statsbudsjett for 2020 innebærer en realnedgang til forskning og innovasjon. Andelen av brutto nasjonalprodukt synker fra 1,06 til 1,03 prosent, noe som utgjør omtrent en milliard. Halvparten av reduksjonen er ifølge Forskningsrådet knyttet til deres egne avsteninger som er «skapt av manglende forutsigbarhet i tildelingssystemet».

- Det er nødvendig at styringen og tildelinger til Forskningsrådet fra de 15 departementene fremover blir mer forutsigbar og langsiktig for å unngå slike midlertidige kutt i FoU-investeringene. Vi mener det bør vurderes å etablere et 4-årig langtidsbudsjett for Forskningsrådet, sier han.

LES OGSÅ: Foreslår å bevilge 585 millioner til oppfølging av langtidsplanen

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.