Det blir digitale forelesninger til høsten

Rektor ved NTNU har bestemt at forelesninger som hovedregel skal gjenomføres digitalt høsten 2020.
Anne Borg på sitt hjemmekontor - og slik fortsetter også hverdagen for de fleste ansatte foreløpig. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Anne Borg på sitt hjemmekontor - og slik fortsetter også hverdagen for de fleste ansatte foreløpig.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er meldingen fra NTNUs ledelse på intranettet mandag.

Sannsynligheten for at NTNU kan fylle auditoriene som vanlig i høst, er svært liten, ifølge meldingen. Rektor har derfor bestemt at forelesninger som hovedregel skal gjennomføres digitalt høsten 2020.

Men gruppeaktiviteter, som øvingsarbeid, seminarer og kollokvier, laboriatorie- og prosjektarbeid, kan planlegges med fysisk tilstedeværelse på campus.

Undervisningsrommene og bruken av dem må tilfredsstille smittevernhensyn.

Prorektor for utdanning vil jobbe sammen med fakultetene med ulike scenarier for hvordan NTNU skal tilrettelegge for fyrisk tilstedeværelse, ifølge intranettmeldingen.

De felles immatrikuleringsarrangementene ved NTNU blir også digitale i år.

Rektor Anne Borg melder også at de ansatte fortsatt som hovedregel skal ha hjemmekontor i tiden som kommer, foreløpig fram til 18. mai. Ledelsen jobber med å forberede ulike scenarier for gjenåpning av campus for ansatte. Sentral beredskapsledelse ser nå på hva det betyr for opphold på campus at regelen for avstand mellom personer er endret fra to meter til én meter, ifølge rektor.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

20 internasjonale studenter til NTNU i november

Seksjonssjef Anja Linge Valberg mener smittevernhensynene er godt ivaretatt.

Ytring:

Ingen er forskåna fra korona

Koronapandemien har gitt mye lærdom. Her er syv ting jeg vil ta med meg på vegen videre.

Gjesteskribenten:

At hjemmeeksamen ble planlagt i siste liten, burde vært unødvendig

Det er helt uforståelig for meg at man ikke tidligere har sett at det ville være umulig å gjennomføre eksamen akkurat som i årene før covid-19.

Asheim vil ha litt mindre Brisbane og litt mer Bayern for norske studenter

Regjeringen mener det er for tilfeldig hvor norske studenter reiser på utveksling. De vil bruke Lånekassen til å lokke studenter til attraktive land.