Nye retningslinjer for hjemmekontor

NTNU-ledelsen gjør om på beslutningen om at tilstedeværelse på arbeidsplassen skal være hovedregel fra semesterstart.
NTNU-ansatte skal fortsatt kunne velge hjemmekontor. 
        
            (Foto: blupics / flickr.com (CC-BY2.0))

NTNU-ansatte skal fortsatt kunne velge hjemmekontor.  Foto: blupics / flickr.com (CC-BY2.0)

For ei uke siden gikk FHI ut med anbefaling om at hjemmekontor fortsatt skal være hovedregelen. Etter dette besluttet NTNU-ledelsen å gå gjennom opplegget for høsten på nytt. Nå har man kommet til at det skal være mer opp til den enkelte ansatte å, i samråd med nærmeste leder, komme fram til en fordeling av arbeidstid mellom hjemmekontor og campuskontor.

- Tilpasse hjemmekontor med tilstedeværelse

«I løpet av sommerferien har smittesituasjonen i Norge endret seg. Myndighetene kom med ny informasjon i forrige uke der de påpekte at hjemmekontor fortsatt bør være mulig for å forhindre smitteutbrudd, særlig i de store byene der arbeidstakerne er mer avhengig av kollektivtransport.

NTNU er en stor organisasjon og det er nødvendig å tilpasse bruk av hjemmekontor med tilstedeværelse slik at den faglige virksomheten fungerer tilfredsstillende,» skriver ledelsen på NTNUs intranett.

I praksis innebærer dette at det legges til rette for løsninger der medarbeidere fortsatt har hjemmekontor, eller deler arbeidstiden mellom hjem og kontor.  

«Hjemmekontor skal fortsatt avtales mellom ansatte og leder, men for å bidra til mindre smitte skal terskelen for hjemmekontor være lavere enn det som ble besluttet i juni» står det videre å lese.

Studenter ble smittet

En av hovedargumentene fra Helsedirektoratet om videre hjemmekontor er for å hindre overbelastning på kollektivtransporten. Busser til campusene kan risikere å bli fulle, spesielt rundt tidspunktene for de større forelesningene.

Den 4. august kom nyheten om at flere studenter ved Aarhus universitet i Danmark er smittet av Covid-19 etter et større arrangement der.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.