NTNU-student smittet av koronaviruset

En NTNU-student på utveksling i Italia har fått påvist koronaviruset, men skal ikke være alvorlig syk.
NTNU-studenten som er smittet av koronaviruset har lette symptomer og er ikke alvorlig syk, ifølge NTNUs prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-studenten som er smittet av koronaviruset har lette symptomer og er ikke alvorlig syk, ifølge NTNUs prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, sier til UA at Internasjonal seksjon ved NTNU har kontakt med studenten og at han fortsatt er under oppsyn av italiensk helsevesen.

- Han forteller at han får tilfredsstillende oppfølging. Studenten er ikke alvorlig syk, men har lette symptomer. Det har ikke vært kritisk på noe tidspunkt, sier Kjeldstad.

Sitter i karantene

Oppfølgingen av studenten fra NTNUs side består i å holde kontakt og å følge med at han har det bra og at han har det han trenger.

Mannen er i 20-årene og er på utveksling fra NTNUs Fakultet for arkitektur og design til Firenze i Italia. Han sitter nå i karantene i Italia.

Det var forrige uke Folkehelseinstituttet kunne melde at en nordmann bosatt i Italia hadde testet positivt på koronaviruset. Adresseavisen skrev mandag ettermiddag at mannen er NTNU-student.

NTNU har for øyeblikket 155 studenter i Italia på utveksling, skriver Nidaros.

Studentene merker virusproblemer

Erlend Nordseth er landsleder for ANSA (organisasjonen for norske studenter i utlandet) i Italia. Han har ikke vært i kontakt med den koronasmittede studenten, men sier situasjonen er godt merkbar for studentene i landet.

- Mange universiteter har begynt med fjernundervisning. De fleste forelesningene er faktisk på nett fremfor i klasserom nå. Det kan føre til litt trøbbel for dem som skulle hatt eksamen nå, og vi bekymrer oss litt for hvordan det blir fremover, sier han til UA.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.