NTNU-student smittet av koronaviruset

En NTNU-student på utveksling i Italia har fått påvist koronaviruset, men skal ikke være alvorlig syk.
NTNU-studenten som er smittet av koronaviruset har lette symptomer og er ikke alvorlig syk, ifølge NTNUs prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-studenten som er smittet av koronaviruset har lette symptomer og er ikke alvorlig syk, ifølge NTNUs prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, sier til UA at Internasjonal seksjon ved NTNU har kontakt med studenten og at han fortsatt er under oppsyn av italiensk helsevesen.

- Han forteller at han får tilfredsstillende oppfølging. Studenten er ikke alvorlig syk, men har lette symptomer. Det har ikke vært kritisk på noe tidspunkt, sier Kjeldstad.

Sitter i karantene

Oppfølgingen av studenten fra NTNUs side består i å holde kontakt og å følge med at han har det bra og at han har det han trenger.

Mannen er i 20-årene og er på utveksling fra NTNUs Fakultet for arkitektur og design til Firenze i Italia. Han sitter nå i karantene i Italia.

Det var forrige uke Folkehelseinstituttet kunne melde at en nordmann bosatt i Italia hadde testet positivt på koronaviruset. Adresseavisen skrev mandag ettermiddag at mannen er NTNU-student.

NTNU har for øyeblikket 155 studenter i Italia på utveksling, skriver Nidaros.

Studentene merker virusproblemer

Erlend Nordseth er landsleder for ANSA (organisasjonen for norske studenter i utlandet) i Italia. Han har ikke vært i kontakt med den koronasmittede studenten, men sier situasjonen er godt merkbar for studentene i landet.

- Mange universiteter har begynt med fjernundervisning. De fleste forelesningene er faktisk på nett fremfor i klasserom nå. Det kan føre til litt trøbbel for dem som skulle hatt eksamen nå, og vi bekymrer oss litt for hvordan det blir fremover, sier han til UA.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.