Nytt museumsstyre valgt på andre forsøk

Etter at det opprinnelige valget til museumsstyret ble innklaget av tre ansatte har Vitenskapsmuseet nå nytt styre på plass.

NTNU Vitenskapsmuseet har fått nytt styre på andre forsøk.
NTNU Vitenskapsmuseet har fått nytt styre på andre forsøk.
Publisert

Resultatet fra omvalget til NTNU Vitenskapsmuseet sitt museumsstyre er nå klart.

For de faste vitenskaplige ansatte er det Vibekke Vange, Jan Grumsrud Davidsen og Heidi Mjelva Breivik som er valgt inn med Øyvind Ødegård, Elisabeth Stur og Frode Ødegaard som varamedlemmer.

For de midlertidig vitenskapelig ansatte er Olena Meleshkojo valgt inn i styret med Sindnre Eidshaug som vara. Fra de teknisk-administrativt ansatte er Ellen Johanne Grav Ellingsen valgt inn med Dag-Inge Øien som vara.

Valgoppslutningen var på henholdsvis 66,67 prosent, 51,85 prosent og 57,53 prosent for de tre ansattegruppene.

Valget av nytt museumsstyre ble egentlig gjennomført i starten av juni, men dagen etter valget ble det levert en klage på valget fra tre ansatte ved museet.

I klagen ble det lagt til grunn at kandidatene kun var presentert med navn og stillingstittel.

«Eit valg utført på denne måten har stor fare for å ikkje vere eit reélt valg» skrev de tre i klagen.

Valget til museumsstyret føyde seg med det inn i listen over styrevalg ved NTNU som har gått skeis dette året.

Først fikk to av kandidatene til NTNU-styret beskjed om at de ikke var valgbare etter at valgkampen hadde startet ettersom de foreløpig er instituttledere - stillinger de ikke kommer til å ha når det nye NTNU-styret samles for første gang i august.

En måned senere ble det avgjort omvalg for de midlertidig ansatte til NTNU-styret etter at innlegg som omtalte enkeltkandidater ble lagt ut underveis i valget.

Også da studentene skulle velges ble det krøll. Etter at valget var gjennomført oppdaget valgstyret at en av kandidatene ikke hadde tilstrekkelige norskkunnskaper, noe som førte til at annonseringen av resultatet ble utsatt og valgvinneren disket.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS