NTNU i Ålesund

Studentene trives på et mindre sykehus: - Får være med på utrolig mye

Mandag møtte rektor Anne Borg studentene ved den nye medisinutdanningen i Ålesund. 

Praksisperioden her i Ålesund gir oss veldig god pasientkontakt og samarbeidet fungerer godt, sier medisinstudent ved NTNU, Anders Vagle.
Publisert Sist oppdatert

Flytting av legeutdanningen ut fra storbyene har møtt motstand i enkelte miljøer, men i år reiste de første NTNU-studentene fra Trondheim til Ålesund for å starte på sitt tredje studieår. 

Ni medisinstudenter fra NTNU har nå praksisperioden sin på sykehuset i Ålesund. Mandag fikk de besøk av universitetsrektor Anne Borg. Hun møtte en gruppe med topp motiverte studenter. 

De hadde bare gode ting å si om det å ha praksis ved et mindre sykehus i stedet for et av de store universitetssykehusene.

God pasientkontakt

Vi er en liten gruppe og får tett oppfølging her på skyehuset, sier medisinstudent ved NTNU, Norah Wellner.
I Ålesund har de et moderne sykehus der alle studentene får varierte arbeidsoppgaver, sier rektor ved NTNU, Anne Borg.

- Studieopplegget gir oss veldig god pasientkontakt. Vi kommer tett på hverandre. Det gir rom for gode diskusjoner. Det er også kjekt å bli kjent med et helt nytt studentmiljø, sier Anders Vagle. 

Han og de åtte andre medisinstudentene flyttet fra Trondheim og startet praksisperioden i Ålesund nå i høst.

1- Det var en travel start med mye å sette seg inn i og mange nye fag, men jeg har vært veldig, veldig fornøyd. Jeg visste at opplegget var bra og det har jeg fått bekreftet i den tida vi har vært her.

- De sørger for å få inn ulike pasienter som gir oss en variert praksis. Det er et lite miljø og alle er flinke til å dele det de kan. Det setter vi pris på.

Blir en bedre lege

Norah Wellner sier studiemodellen gjør henne til en bedre lege. 

- Sykehuset i Ålesund er mindre enn for eksempel St. Olavs hospital i Trondheim, men likevel stort nok til at vi får se spesielle sykdomstilfeller i tillegg til alle de vanligste sykdommene. Siden vi er en såpass liten gruppe får vi tett oppfølging og får være med på utrolig mye. De lar oss slippe til. Vi får snakke med pasienter og får aktive tilbakemeldinger på det vi gjør. Det er utrolig verdifullt, sier Wellner.

Begeistret rektor

Rektor ved NTNU, Anne Borg, virket også fornøyd etter dagens besøk i Ålesund.

- Opplegget er veldig bra. Det er et moderne sykehus der alle får varierte arbeidsoppgaver. Her har jeg møtt en gjeng med topp motiverte studenter og ansatte som gjør alt de kan for å tilrettelegge for en god utdanning og praksis, sier rektor Anne Borg til Universitetsavisa.

Følg UA på Facebook og Instagram.