Kunstnerduo utnevnt til æresdoktorer

Fredag ble det holdt fest for 173 nye doktorer i aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen.
Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset mottok bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer ved NTNU. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset mottok bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer ved NTNU.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var den siste doktorpromosjonen i "Gamle NTNU" da de ferske doktorene ble gjort stas på i aulaen i NTNUs hovedbygning på Gløshaugen fredag ettermiddag.

173 doktorer som fullførte forskerutdanningen i første halvår 2015 mottok bevisene sine.

Etter rektor Gunnar Bovims tale fikk kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer. I begrunnelsen heter det:

«Kunstnerduoen Michael Elmgreen & Ingar Dragset får NTNUs æresdoktorat for sitt uvanlige kunstnerskap. Uvanlig på flere måter. Dels ved sin kunstneriske egenart og dels ved å treffe en nerve – eller mange – i den globale kulturen. Samtidskunsten er ofte skjelt ut for å være innadvendt og selvopptatt, men Elmgreen & Dragset evner til å kommunisere på et visuelt språk som er felles for moderne globale kulturen, og de gjør det med humor, som slår an både Tranøy i Nordland og Seoul i Sør-Korea.»

Bovim brukte deler av sin tale til å snakke om flyktningesituasjonen.

- Som institusjon skal vi som en hovedregel ikke gå inn og ta side i den politiske debatten. Som individ og forsker, derimot, har du et helt annet utgangspunkt. Jeg vil utfordre dere som forskere: Vær frimodige, oppfordret han de ferske doktorene.

Opptak av seremonien kan ses her.

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset fikk æresplassene - mellom rektor Gunnar Bovim og prorektor Johan Hustad. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset fikk æresplassene - mellom rektor Gunnar Bovim og prorektor Johan Hustad.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Doktorpromosjonen ble hentet hjem til aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen for tre år siden. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Doktorpromosjonen ble hentet hjem til aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen for tre år siden.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.