Disse ansatte får pris ved NTNU

Syv ulike interne priser deles ut ved NTNU, feiringa utsettes.

Kristin Y. Pettersen, Anders Rønnquist, Bendik Manum, Magnar Bjørås, Asgeir Tomasgard, Sulalit Bandyopadhyay, Letizia Jaccheri og Siv Gøril Brandtzæg får alle pris av NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Etter mange forslag og en utvelgingsprosess er det nå klart hvem som får syv ulike priser til ansatte ved NTNU. På grunn av koronapandemien utsettes feiringa til høsten.

- Jeg skulle gjerne ha feiret alle prismottakerne i vår, men innser at det må utsettes til høsten. Før det er det en stor glede for meg å kunngjøre hvem som skal få NTNUs ansattepriser 2021. Jeg benytter samtidig anledningen til å gratulere prisvinnerne for deres forbilledlige arbeid, sier rektor ved NTNU Anne Borg i en post på Innsida.

Vinnerne av prisene får et diplom signert av rektor der det framgår hvilken pris det gjelder, etfaglig stipend på 25 000 kroner (ansatt) og 50 000 kroner (fagmiljø). I tillegg til et kunstverk til en verdi av ca. 5000 kroner av en kunstner med NTNU-tilknytning.

Les også: Vinneren av NTNUs pris for likestilling og mangfold vant nylig en annen likestillingspris også.

NTNUs priser for ansatte 2021 går til følgende personer og fagmiljøer

Forskning og kunstnerisk virksomhet

Professor Kristin Ytterstad Pettersen (IE Institutt for teknisk kybernetikk) for hennes fremragende forskning og nyskaping innen slangerobotikk.

Utdanningskvalitet

Professor Anders Rønnquist (IV Institutt for konstruksjonsteknikk) og professor Bendik Manum (AD Institutt for arkitektur og teknologi) for deres strategiske utvikling av konseptuell konstruksjonsdesign som et tverrfaglig undervisnings- og forskningsområde til nytte for byggenæringen.  

Nyskaping og samarbeid med arbeidslivet

Professor Magnar Bjørås (MH Institutt for klinisk og molekylær medisin) og førsteamanuensis Sulalit Bandyopadhyay (NV Institutt for kjemisk prosessteknologi) på vegne av fagmiljøene bak NTNU Covid-19 testen hvor fagmiljøene evnet å omsette grunnforskning til løsning av en akutt samfunnsutfordring. 

Forskningsformidling

Førsteamanuensis Siv Gøril Brandtzæg (HF Institutt for språk og litteratur) for hennes kreative formidling til allmenheten fra et relativt «smalt» forskningsfelt, skillingsviser.

Likestilling og mangfold

Professor Letizia Jaccheri (IE Institutt for datateknologi og informatikk) for hennes engasjement og initiativ for rekruttering og karriereutvikling for kvinner på et mannsdominert område.

Internasjonalisering

Professor Asgeir Tomasgard (ØK Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse) for hans fremragende internasjonale forskningslederskap og tverrfaglige tilnærming til energiomstilling.

Arbeidsmiljø

Avdeling for campusservice (FADM) for deres ekstraordinære bidrag til håndteringen av koronakrisen på NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.