"Nivået på NTNU vil falle et hakk ned"

Det lille som var av entusiasme har falt, og det vil bli tungt å drive omstillingene framover tror nestleder i NTL, Iver Johnsen.
Ikke fremragende. Iver Johnsen (nærmest) frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. - Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper, sier han. Her sammen med Thomas Ferstad ved en tidligere anledning. 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Ikke fremragende. Iver Johnsen (nærmest) frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. - Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper, sier han. Her sammen med Thomas Ferstad ved en tidligere anledning.  Foto: Sølvi W. Normannsen

Nestleder Johnsen, sier at lokale tillitsvalgte har hatt et veldig krevende arbeid for å ivareta avtaleverkets krav til medvirkning.

Flere tillitsvalgte i de lokale samarbeidsutvalgene har påpekt at deler av høstens prosessen rundt medbestemmelse har vært i strid med omstillingsreglementet. Til dette  sier Johnsen at de i NTL hele veien har hatt tett dialog med forbundets juridiske eksperter. Han sier de holder øye med dette hele tiden, og at strikken nok har vært tøyd langt til tider.

- De siste månedene har vært veldig krevende for hele medbestemmelsesapparatet, sier han.

Kutt provoserer fortsatt

- For mange er det nå frustrerende og vanskelig å se at man skal klare å forbedre de administrative tjenestene, samtidig som det kuttes og effektiviseres i forbindelse med ny bemanningsplan, sier Johnsen.

Han sier at mange synes det er  vanskelig å se at man kan oppfylle de gode intensjoner i Børresen-utvalgets rapport.  Han sier det egentlig var en positiv stemning og godt samarbeid da man snakket om utvalgets forslag til hvordan man best kunne få til gode gjennomgående prosesser, standardisering og digitalisering.   

- Nå frykter jeg at entusiasmen har falt, og jeg ser ikke helt hvordan man skal gripe dette an videre ut på nyåret. Det kan bli vanskelig, sier nestlederen i NTL.

Frykter nivået faller

Han frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper.

- NTNU blir ikke fremragende av dette. Vi vil falle et hakk på alle områder. Det kan bli tungt å ta igjen det vi taper på dette, sier Johnsen.

- Kuttene ved NTNU kan virke små og forsiktige i forhold til de pågående, til dels massive nedskjæringene i samfunnet rundt universitetet ?

- Fagforeninger og arbeidsgiversiden har helt klart to ulike syn på effektivisering. Vi har større tro på at vi først kunne satt en optimal og strømlinjeformet organisasjon, og deretter sett på effektivisering ut fra det.

Johnsen mener arbeidsgiversiden tar kuttene først.

- Gunnar Bovim har sagt at nød kan tvinge oss til å tenke annerledes og bedre, men jeg er veldig usikker på det. Det er mulig det funker ute i ødemarka eller på en øde øy, men tviler på om det er tilfelle ved en så kompleks organisasjon som et universitet er.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.