"Nivået på NTNU vil falle et hakk ned"

Det lille som var av entusiasme har falt, og det vil bli tungt å drive omstillingene framover tror nestleder i NTL, Iver Johnsen.
Ikke fremragende. Iver Johnsen (nærmest) frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. - Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper, sier han. Her sammen med Thomas Ferstad ved en tidligere anledning. 
        
            (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Ikke fremragende. Iver Johnsen (nærmest) frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. - Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper, sier han. Her sammen med Thomas Ferstad ved en tidligere anledning.  Foto: Sølvi W. Normannsen

Nestleder Johnsen, sier at lokale tillitsvalgte har hatt et veldig krevende arbeid for å ivareta avtaleverkets krav til medvirkning.

Flere tillitsvalgte i de lokale samarbeidsutvalgene har påpekt at deler av høstens prosessen rundt medbestemmelse har vært i strid med omstillingsreglementet. Til dette  sier Johnsen at de i NTL hele veien har hatt tett dialog med forbundets juridiske eksperter. Han sier de holder øye med dette hele tiden, og at strikken nok har vært tøyd langt til tider.

- De siste månedene har vært veldig krevende for hele medbestemmelsesapparatet, sier han.

Kutt provoserer fortsatt

- For mange er det nå frustrerende og vanskelig å se at man skal klare å forbedre de administrative tjenestene, samtidig som det kuttes og effektiviseres i forbindelse med ny bemanningsplan, sier Johnsen.

Han sier at mange synes det er  vanskelig å se at man kan oppfylle de gode intensjoner i Børresen-utvalgets rapport.  Han sier det egentlig var en positiv stemning og godt samarbeid da man snakket om utvalgets forslag til hvordan man best kunne få til gode gjennomgående prosesser, standardisering og digitalisering.   

- Nå frykter jeg at entusiasmen har falt, og jeg ser ikke helt hvordan man skal gripe dette an videre ut på nyåret. Det kan bli vanskelig, sier nestlederen i NTL.

Frykter nivået faller

Han frykter at kuttene som nå kommer skjer etter ostehøvelprinsippet, som igjen betyr at det generelle servicenivået ved NTNU faller et hakk ned. Det vil merkes av studenter, vitenskapelig ansatte og andre grupper.

- NTNU blir ikke fremragende av dette. Vi vil falle et hakk på alle områder. Det kan bli tungt å ta igjen det vi taper på dette, sier Johnsen.

- Kuttene ved NTNU kan virke små og forsiktige i forhold til de pågående, til dels massive nedskjæringene i samfunnet rundt universitetet ?

- Fagforeninger og arbeidsgiversiden har helt klart to ulike syn på effektivisering. Vi har større tro på at vi først kunne satt en optimal og strømlinjeformet organisasjon, og deretter sett på effektivisering ut fra det.

Johnsen mener arbeidsgiversiden tar kuttene først.

- Gunnar Bovim har sagt at nød kan tvinge oss til å tenke annerledes og bedre, men jeg er veldig usikker på det. Det er mulig det funker ute i ødemarka eller på en øde øy, men tviler på om det er tilfelle ved en så kompleks organisasjon som et universitet er.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Dette synes et knippe forelesere om den nye timeplanen ved NTNU

Flere forelesere uttrykker at de er glade for å få undervise på campus igjen til høsten. Men det er en dårlig idé å øke andelen kveldsundervisning, mener universitetslektor Ronny Kjelsberg.

NTNU vil kvitte seg med Kongsvoll vokterbolig

Mange ansatte og studenter har feriert eller brukt vokterboligen i faglig sammenheng. Nå vil NTNU avhende eiendommen.

- Vi må slutte å kjefte på hverandre

- Det er urettferdig å snakke om «studentene» som om alle norske studenter har sittet i Frognerparken, sier Henrik Asheim.

Flere institusjoner avlyser fadderarrangementer

Linjeforening ved NTNU kjører digital fadderuke ut denne uken etter mistanke om smitte. Fadderuken i ved Universitetet i Bergen (UiB) velger å droppe fadderarrangement på kveldstid.