Gaza-demonstranter tok seg inn på KTH - fjernet av politiet

Politiet tok seg inn og bar ut Palestina-aktivister som hadde barrikadert seg på studentforeningens bygg ved Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

KTH Gaza-demonstranter
Maskerte demonstranter tok seg inn på KTH. De ble siden fjernet av politiet.
Publisert Sist oppdatert

Expressen skriver at demonstrantene var maskerte og hadde barrikadert seg i et rom. Ifølge Aftonbladet brukte de bord og stoler til å sperre dørene fra innsiden.

Aktivistgruppen «KTH for Palestine» skriver på Instagram at bygningen var okkupert. Gruppen deler en video der et flagg rulles ut.

– Jeg er her i solidaritet med Palestina og mine venner. Målet er å stanse universitetet i å være medskyldige i folkemord, sier en aktivist, som har møtt opp utenfor bygget, og som ikke studerer ved KTH.

Det er et stort politioppbud ved høyskolen, skriver Aftonbladet.

– Vi har startet en etterforskning om ulovlig inntrenging. Akkurat nå jobber vi med å få oversikt over situasjonen og å få ut disse personene som ulovlig har tatt seg inn i bygget, sier pressekontakt Anders Bryngelsson i Stockholm-politiet.

Han sa de var i dialog med de anslagsvis 10–15 demonstrantene. Politiet skal ha brukt motorsag og betongsag for å ta seg inn på naborommet før de stormet rommet der aktivistene befant seg og deretter bar dem ut.

Politiet sperret av området rundt bygningen, der aktivistene hengte opp palestinske flagg.

Følg UA på Facebook og Instagram.