Digital Isfit:

Kan fjerne den økonomiske barrieren

Den nye festivalformen kan gjøre det vanskeligere å nå ut til Trondheimsstudenter, men kan også nå de som hadde vært umulig å nå før.

Isfit-president Mathilde Enkerud forteller at Studentersamfundet har vært viktig for å prøve å nå Trondheimsstudentene.
Publisert

Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim, Isfit er i gang igjen, som den er annethvert år. Denne gangen er festivalen i heldigitalt format. Inntil for rundt en måned siden var det fortsatt planlagt å gjennomføre en fysisk festival.

- Først og fremst er jeg veldig fornøyd med hvor mye vi har fått gjennomført, forteller kultursjef i Isfit, Thusan Arul.

Han forteller at omstillingen har gått fort og at det er noe litt annet å drive digital festival. Også når det gjelder det å nå ut.

- Det hadde ikke vært så mange som fikk muligheten til å delta uansett med restriksjoner for arrangement, men når man har kulturarrangement digitalt er det klart at oppmøtet varierer veldig.

Isfit er noe du snubler over

Han forteller at de ikke har satt noen interne mål om hvor mange som skal delta på arrangement og at de er mest fornøyd med at de nå får gjennomført. Han sier at det også ellers kan være vanskelig for Isfit å nå ut.

- Det er gjennomgående hvert år at man ikke når ut til alle som kunne vært interessert og det er veldig synd. Som student i Trondheim er Isfit gjerne noe du snubler over heller enn noe som møter deg.

Arul forteller at han selv oppdaget festivalen ved en tilfeldighet på Samfundet et tidligere festivalår. Å snuble over festivalen på den samme måten dette året vedkjenner Arul kan være vanskelig. Det er vanskelig å nå ut i digitale plattformer, spesielt til de som ikke allerede kjenner til Isfit.

- Vi har hatt veldig flinke kommunikasjonsfolk som jobber veldig hardt for at vi skal nå fram, men det er selvsagt vanskelig. Jeg synes vi har gjort det beste vi kunne med kortene vi fikk utdelt.

Kultursjef i Isfit, Thusan Arul, forteller at Isfit er stolte av å kunne gjennomføre en festival.

Knuse myten om Isfit

President i Isfit, Mathilde Breda Enkerud sier det er sant at Isfit ikke alltid får nådd ut så mye som de skulle ønske.

- Det finnes en myte om at Isfit er en festival som er bare for internasjonale studenter, det er en myte som vi ønsker å drepe. Det er en festival som er for alle studenter globalt. Også trondheimsstudentenene.

Enkerud har et håp om at en positiv side ved en digital festival vil stå seg.

- Isfit har hatt en økonomisk barriere. En del av de som reiser til Trondheim for å delta får sponset reisen, men det krever også at man legger ut selv først. Det er en byrde for mange. Nå har vi masse som er tilgjengelig og gratis for alle, så de som vanligvis ikke kunne deltatt på festivalen kan det, forteller hun.

Så langt er hun svært fornøyd med hvordan festivalen går.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi har fått til så mye kult og bra. Det er en veldig gjennomført festival.

Sjarmerende med flaggtyveri

Både Enkerud og Arul er imponert over omstillingen festivalen har vært gjennom, både fra de frivillige og fra artister og paneldeltakere. Arul mener Isfit er i en veldig spesiell posisjon akkurat nå.

- Vi har jobbet veldig hardt for å lage en festival med et stort og variert tilbud. Hos oss skjer det noe i en tid hvor det ellers ikke skjer så mye og det er helt gratis, derfor burde man følge med på Isfit.

Som ved mange tidligere store og små hendelser har Isfit fått opp sine flagg på Elgeseter og tradisjonen tro har også mange av dem også forsvunnet. Arul synes dette er litt sjarmerende.

- Om det er noen som har berget et flagg håper jeg de tar det med og henge det opp, det blir i hvert fall et fysisk tegn på at Isfit skjedde.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.