Starmus:

Kommunen åpner for å bidra til ny vitenskapsfestival

Rådmannen mener kommunen bør bli med på en ny vitenskapsfestival uavhengig av om det blir en nye runde med Starmus.

Oliver Stone holdt foredraget «Decoding Truth in Films» under Starmus 2017 i Trondheim.
Publisert Sist oppdatert

I evalueringen av Starmus 2017 mener rådmannen at kommunens ansvar og bidrag med gjennomføring av lokalprogrammet under Starmus 2017 har gitt gode resultater og høy måloppnåelse. Evalueringen ble lagt frem for formannskapet i Trondheim kommune tirsdag.

«Science Camp bidro til at over 1 000 skoleelever har fått møte internasjonale vitenskapsfolk i verdensklasse og jobbet med problemstillinger som har inspirert til å øke kunnskap og nusgjerrighet. Open Space på Torvet, med over 30 000 besøkende, har i tillegg til å inspirere barns naturlige vitebegjær bidratt til å gjøre kunnskap tilgjengelig for det brede lag av befolkningen» skriver kommunaldirektør Ola By Rise på vegne av rådmannen.

LES OGSÅ: Dette er Bovims forslag til neste vitenskapsfestival i Trondheim

LES OGSÅ: - Vi kan arrangere en bedre og billigere festival på egen hånd

Rådmannen konkluderer videre med at samarbeidet mellom Trondheim, Sør-Trøndelag, NTNU, Technoport og de øvrige partnerene i samarbeidet har vært godt, og noe det er viktig å bygge videre på.

«Uavhengig av NTNUs beslutning er det rådmannens vurdering at det gode samarbeidet og de gode resultatene med Starmus 2017 bør inspirere til videre felles satsing for barn og unge. Det bør være et mål å fortsette det gode samarbeidet om felles lokalprogram der det er relevant, og om realfagssatsing, innenfor eller utenfor Starmuskonseptet» skriver han.

Vedtaket i saken er at formannskapet tar evalueringen til orientering.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Her kan du lese alt vi publiserer om Starmus.