Hongkong-universitet gjenåpnet

Politiet i Hongkong har gjenåpnet universitetet der rundt 1.000 demonstranter hadde forskanset seg i tolv dager.
Det tekniske unviersitetet i Hongkong har vært beleiret av rundt 1000 demonstranter. 

Det tekniske unviersitetet i Hongkong har vært beleiret av rundt 1000 demonstranter. 

Offentligheten fikk tilgang til universitetsområdet igjen fredag. Sperringene rundt det tekniske universitetet ble fjernet etter at rundt 100 politifolk torsdag og fredag gjennomsøkte området for å innhente bevis og fjerne farlige gjenstander, skriver Hongkong-politiet på Facebook.

I løpet av de to dagene beslagla politiet 3.989 bensinbomber, 1.339 eksplosive gjenstander, 601 flasker med etsende væske og 573 våpen, skriver politiet.

Under aksjonen fant ikke politiet noen demonstranter. Kvelden før politiet rykket inn sa en maskert demonstrant til lokale medier at det da var rundt 20 personer som fortsatt gjemte seg på universitetsområdet for å unngå å bli pågrepet. Dette var de gjenværende av rundt 1.000 demonstranter som hadde søkt tilflukt på universitetsområdet for å slippe unna politi under protester i gatene i området rundt. Politiet beleiret området slik at demonstrantene ikke kunne komme seg ut fra universitetsområdet.

Noen få av dem klarte likevel å ta seg ut gjennom politisperringene. Men rundt 700 ble pågrepet og opplysninger om 300 mindreårige er blitt registrert, opplyser politiet.

Universitetet selv opplyste onsdag at store deler av universitetsområdet var blitt vandalisert, og at universitetet hadde bedt politiet om å trekke seg tilbake fra området slik at oppryddingsarbeidet kunne begynne.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Har jobbet med både aluminium og olje. Om hun har arvet morens herskapelige interesser vites ikke

- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Rektor Anne Borg: - Tid for konsolidering

- Nå må vi ta ned de ballene som er oppi lufta, sier Anne Borg. Hun er tydelig på at reformtakten skal ned med henne som rektor.

Her er NTNUs nye rektor

Nå kan hun stryke «konstituert» fra jobbtittelen sin: Anne Borg blir NTNUs rektor for de kommende 5,5 årene.