Jenteprosjektet Ada på bedriftsbesøk

150 kvinnelige førsteårsstudenter fra NTNU er i Oslo på bedriftsbesøk. Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland møtte gjengen.
Prosjektleder Line Berg, student Alis Wilson Wiken, minister Linda Hofstad Helleland og student Marie Kjellstrøm Thorkildsen besøkte bedriften finn.no i Oslo. 
    
      (Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU)

Prosjektleder Line Berg, student Alis Wilson Wiken, minister Linda Hofstad Helleland og student Marie Kjellstrøm Thorkildsen besøkte bedriften finn.no i Oslo.  Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU

150 førsteårsstudenter er på 3-dagers tur til Oslo fra 10.-12. februar.  Der besøker de 24 IKT-bedrifter.

De har også tatt med seg fire 3.klassinger fra videregående skoler i Karasjok, Lyndal og Bergen på osloturen.

Studentene kommer fra teknologistudier som datateknologi, kommunikasjonsteknologi, informatikk, kybernetikk og robotikk, og elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU. Det er Jenteprosjektet Ada som står bak turen, og de har gjort avtaler med 24 ledende bedrifter i teknologibransjen.

istrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland ble med på bedriftsbesøk til finn.no tirsdag. 
    
      (Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU)

istrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland ble med på bedriftsbesøk til finn.no tirsdag.  Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU

– Evaluering fra i fjor viser at 99% av de studentene som blir med til Oslo er mere motiverte til studiene når de kommer hjem igjen. I år har vi også «krydret» med et eget LinkedIn-kurs i forkant av at vi drar til Oslo, sier Line Berg, prosjektleder for Jenteprosjektet Ada.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.