Jenteprosjektet Ada på bedriftsbesøk

150 kvinnelige førsteårsstudenter fra NTNU er i Oslo på bedriftsbesøk. Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland møtte gjengen.
Prosjektleder Line Berg, student Alis Wilson Wiken, minister Linda Hofstad Helleland og student Marie Kjellstrøm Thorkildsen besøkte bedriften finn.no i Oslo. 
    
      (Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU)

Prosjektleder Line Berg, student Alis Wilson Wiken, minister Linda Hofstad Helleland og student Marie Kjellstrøm Thorkildsen besøkte bedriften finn.no i Oslo.  Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU

150 førsteårsstudenter er på 3-dagers tur til Oslo fra 10.-12. februar.  Der besøker de 24 IKT-bedrifter.

De har også tatt med seg fire 3.klassinger fra videregående skoler i Karasjok, Lyndal og Bergen på osloturen.

Studentene kommer fra teknologistudier som datateknologi, kommunikasjonsteknologi, informatikk, kybernetikk og robotikk, og elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU. Det er Jenteprosjektet Ada som står bak turen, og de har gjort avtaler med 24 ledende bedrifter i teknologibransjen.

istrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland ble med på bedriftsbesøk til finn.no tirsdag. 
    
      (Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU)

istrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland ble med på bedriftsbesøk til finn.no tirsdag.  Foto: Kjersti Lunden Nilsen, NTNU

– Evaluering fra i fjor viser at 99% av de studentene som blir med til Oslo er mere motiverte til studiene når de kommer hjem igjen. I år har vi også «krydret» med et eget LinkedIn-kurs i forkant av at vi drar til Oslo, sier Line Berg, prosjektleder for Jenteprosjektet Ada.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Nettbasert undervisning:

– Litt anarki i valg av digitale løsninger

Professor Rune Hjelsvold har sett på hvordan det egentlig går med den nettbaserte undervisningen på NTNU. – Underviserne bruker 28 ulike verktøy, det blir uoversiktlig, sier han.

Store forskjeller mellom fakulteter:

SU gir bokstavkarakterer til nesten alle studentene

NTNU har besluttet å endre 370 emner hvor det avlegges eksamen denne våren fra bokstavkarakter til enten bestått eller ikke bestått. Ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) endrer de bare tre emner.

Medisinprofessor, overlege og dikter

Unni Syversen er professor i endokrinologi ved NTNU, overlege ved St. Olavs hospital - og skriver dikt om koronaepidemien.