gjøvik campus:

- Sa ja til jobb i går

Her kommer nesten 300 nye helsearbeidere. De fyller tiltrengte stillinger over hele landet.

Ergoterapuetene Marlene Ringerike og Magnus Stø ser frem til å begynne i arbeidslivet.
Publisert

Fredag var det feststemning i Fjellhallen da 280 studenter mottok rose etter å ha fullført studiene sine i Gjøvik. I år var det ekstra stas siden det var det første kullet med paramedic-utdannelse som blir utmatrikulert fra NTNU Gjøvik.

- Grunnen til at dere hørte mange flere navn, enn antall folk som kom opp på scenen er fordi mange er på jobb og ikke hadde anledning til å komme, sa institusjonsleder i Gjøvik Heidi Vifladt fra scenen etter at paramedic-studentene hadde fått sitt diplom.

Men også ergoterapeuter, radiografer og 180 sykepeleiere feiret fullførte studier og rundt 700 hadde kommet for å overvære seansen i Fjellhallen i Gjøvik. 

Isen var borte og på is-hockey-banen var som delt i to - med scene på den ene siden og bord på den andre. 

- Bare å ta en telefon

Dekan ved medisin og helse Siri Forsmo hadde tatt turen fra Trondheim for å være med på den store dagen.

- Dere kan bare ta en telefon så har dere jobb, sa hun.

Og det var bunader fra hele Norge, en god del dresser, og kanskje like mange internasjonale drakter med nyutdannede folk som kom opp på scenen og tok imot en rose og ble fotografert. 

- Jeg sa faktisk ja til jobb i går, sier ergoterapeut Marlene Ringerike. Hun har fått jobb som kommune-ergoterapeut i Åmli kommune, like utenfor Grimstad.

Bare et fåtall av studentene som utdanner seg på Gjøvik, blir boende i Gjøvik, men de fyller stillinger over hele landet.

- Jeg har ikke fått jobb enda, men det ordner seg. Enten hjemme i Kongsvinger, ellers vil jeg til Oslo, sier Magnus Stø til Universitetsavisa.

Cirka 1000 mennesker kom for å hylle de uteksaminerte studentene i Fjellhallen i Gjøvik.

Følg UA på Facebook og Instagram.