Hjerne pluss musikk blir egne kunsttrykk

I perioden 17. mars – 30. april vil nesten 200 elever og lærere oppleve «Music & Brain» med kunstner Kristina Karlsen på NTNU Vitenskapsmuseet.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har nevrologien vært veiviseren til kunstnerens prosjekter. Hukommelsen er en av hjernens aller viktigste og mest grunnleggende funksjoner. Uten den ville vi ikke ha klart å lære oss noe som helst. Hvordan reagerer hjernen på musikk? Hvordan klarer vi å huske ting? Hvordan reagerer den på billedkunst?

Dette er tema Kristina Cepkenovic Karlsen utforsker, og som publikum nå inviteres med på å undersøke. Karlsen er fra Kosovo, og utdannet grafiker - fra Kunstakademiet ved Universitetet i Pristina. Hun har hatt en rekke utstillinger både i det tidligere Jugoslavia og her i landet. Nå stiller hun ut i NTNU Vitenskapsmuseet som en del av Den Kulturelle skolesekken med nye grafiske arbeider. Det hele står i memoreringens og musikkens tegn.

Karlsen er blant annet inspirert av May-Britt og Edvard Mosers arbeid med hjernen og hukommelsen. Utstillingen ved NTNU Vitenskapsmuseet er en del av Den Kulturelle skolesekken. Ti grupper andreklassinger med lærere er påmeldt, og elevene skal ha workshop og lage egne kunsttrykk.

Utstillingen vil være åpen for publikum utenom tirsdager og torsdager, da det foregår undervisning.