Hustad slutter som prorektor

Fra 1. oktober blir han direktør for det tematiske satsingsområdet Energi.

Prorektor Johan E. Hustad informerte NTNU-styret om arbeidet for å hjelpe flyktninger.
Publisert Sist oppdatert

NTNUs prorektor for innovasjon, Johan E. Hustad, skifter nå beite etter at nåværende direktør for satsingsområdet, Olav Bjarte Fosso, har bedt om å få slutte.

Dette ble kunngjort under NTNU-styremøtet, som pågår på Brekstad torsdag.

Periode med krevende dobbeltarbeid

Hvem som skal erstatte Hustad som prorektor er ennå ikke klart. Målsetningen er å få ansatt ny prorektor fra 1. januar 2017.

Hustad har vært prorektor siden høsten 2009, og ville til sommeren ha fullført to åremålsperioder. Det er det lengste en prorektor kan sitte i henhold til NTNUs regelverk.

- Jeg har visst at jeg hadde kort tid igjen som prorektor, og siden det ble klart at Fosso ville slutte har det vært et påtrykk fra ledelsen om at jeg skulle ta jobben. Det er et veldig spennende område som jeg også har min bakgrunn fra, sier Hustad til UA.

Han må imidlertid håndtere både rollen som prorektor og direktør for satsingsområdet Energi inntil en ny prorektor er på plass.

- Det blir en periode med krevende dobbeltarbeid til vi får en ny prorektor på plass, sier Hustad.

Tilbake til faglig virksomhet

NTNU har fire tematiske satsingsområder: bærekraft, energi, helse og havrom. Disse områdene skal bygge på høy forskningskvalitet og romme spissforskningsmiljøer.

Fosso har vært direktør ved TSO Energi siden 2014. Mottoet er "Energi for et bedre samfunn", og involverer forskningsområder som energieffektivitet, energilagring, vannkraft for det 21. århundre, effektivisering i leting og produksjon av olje og gass og smarte energisystemer (smartgrids).

Ifølge NTNUs intranett går Fosso av fordi han ønsker å gå tilbake til faglig virksomhet. Før han ble direktør for NTNUs tematiske satsingsområde Energi var han professor ved Institutt for elkraftteknikk.

Lang erfaring

Hustad har lang erfaring fra SINTEF etter 15 år som forsker, seksjonsleder, avdelingsleder og forskningssjef i ulike perioder frem til 1996. I tillegg har han vært instituttleder ved Termisk Energi og Vannkraft i 3 år, samt nestleder og instituttleder ved Energi og Prosessteknikk i de to siste periodene. Parallelt med instituttlederjobben var han leder for Senter for Fornybar Energi ved NTNU-SINTEF-IFE.

Hustad har også blant annet vært aktivitetsleder innen det internasjonale energibyrået (IEA) i 6 år.

- Jeg vil nok bruke litt tid nå fremover for å se hva TSO Energi skal satse spesielt på. Det er viktig med en god forankring i fagmiljøet og se hvor TSO kan gi en størst mulig tilleggsverdi på de satsningene som allerede er på gang, sier Hustad ifølge NTNUs intranett.

Til UA sier han at han vil starte med å vurdere hva TSO Energi skal bidra til utover det NTNU har av aktiviteter i dag.

- Jeg ser for meg at det blir mye jobbing opp mot EU og internasjonal forskning, sier Hustad.

LES OGSÅ: NTNUs tematiske satsingsområder