Stenger garderobene på Gløshaugen idrettsbygg etter muggsopp-oppdagelse

Studenter som har brukt garderobene på Gløshaugen idrettsbygg og som er usikre på om de kan ha symptomer bes kontakte fastlegen sin.

Det har blitt oppdaget muggsopp i NTNUs idrettsbygg på Gløshaugen. (arkivfoto)
Det har blitt oppdaget muggsopp i NTNUs idrettsbygg på Gløshaugen. (arkivfoto)
Publisert

Garderobene i idrettsbygget på Gløshaugen stenges fra og med onsdag 11. Januar. Årsaken til stengningen er problemer med ventilasjonen som har ført til forhøyede verdier av muggsopp i garderobene, det skriver Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund (Sit) i en pressemelding.

- Etter ombyggingen av idrettsbygget ble det oppdaget fuktproblemer i garderobene, og det ble bestilt prøvetaking av muggsopp i de berørte områdene. Undersøkelsene viste at det var forhøyede verdier av muggsopp, står det i pressemeldingen.

Muggsopp kan i enkelte tilfeller gi økt risiko for blant annet luftveissykdommer- og allergier. Studenter som har brukt garderobene på Gløshaugen idrettsbygg og som er usikre på om de kan ha symptomer bes kontakte fastlegen sin, skriver Sit.

Sit skriver at det fortsatt er mulig å trene som vanlig, men det er ikke anledning til å skifte eller dusje, inntil en midlertidig garderobeløsning kommer på plass. Håpet er å ha en midlertidig garderobeløsning på plass så snart som mulig. Det jobbes med å utbedre problemene med fukt og muggsopp, og det tas hyppige prøver slik at vi kan være sikre på at det er trygt for dere å trene der.