- Hvis alle pensjonistene skulle deltatt måtte vi leid Spektrum 

Pensjonistforeningen ved NTNU søker nye medlemmer. - Mange som går av med pensjon kjenner ikke til oss, sier sekretær i foreningen, Grethe Aune. 

Én gang i måneden arrangerer NTNUs pensjonistforening medlemsmøter.
Én gang i måneden arrangerer NTNUs pensjonistforening medlemsmøter.
Publisert Sist oppdatert

Det er fullt rundt bordene i Hornemansgården i Trondheim sentrum denne ettermiddagen i januar. 

På et av bordene sitter fire tidligere administrativt ansatte ved NTNU; Inger Frøseth, Unni Keiseraas, Ingrid Tømmerdal og Martha Bjerknes. De fire damene er enige om at pensjonistforeningen trenger flere medlemmer. 

Tipset av tidligere kollegaer

- Hvis vi ikke hadde hatt tidligere kollegaer som hadde tipset om foreningen, så hadde vi nok ikke visst at den eksisterte. Det er lite informasjon om foreningen, sier Martha Bjerknes. 

Denne fredagen har Inger Frøseth, til venstre, Unni Keiseraas, Ingrid Tømmerdal og Martha Bjerknes møtt opp på pensjonisttreffet.
Denne fredagen har Inger Frøseth, til venstre, Unni Keiseraas, Ingrid Tømmerdal og Martha Bjerknes møtt opp på pensjonisttreffet.

De andre nikker samtykkende, og Inger Frøseth fletter inn:

- Vi håper at flere som går av med pensjon fremover får vite om foreningen, for mange slutter, mens få nye kommer inn. Likevel håper vi ikke at  alle NTNUs pensjonister blir med. Da må vi leie Trondheim Spektrum, sier hun og ler. 

De tidligere kollegaene har alle vært med noen år i pensjonistforeningen, og de synes det er fint å møte tidligere kollegaer der. De skryter også av foredragene og musikken på treffene. 

- Følger dere med på hva som skjer på NTNU for tiden da?

- Ja, vi følger litt med, men det er vanskeligere å få med seg informasjon når vi ikke har tilgang til Innsida lenger, sier Ingrid Tømmerdal. 

De fulgte prosessen med Anne Borgs avgang, og de er enige om at det var en vanskelig sak. 

- Vi synes alle synd på henne, men ytringsfrihet står sterkt på et universitet, sier de. 

Får leie lokalet gratis

Én gang i måneden arrangerer NTNUs pensjonistforening møter for medlemmene. Som regel er det mellom 45 og 70 stykker som deltar på disse medlemsmøtene. Foreningen har per dags dato 180 medlemmer, og de eldste medlemmene er mellom 80 og 90 år. 

- Alle som har jobbet ved NTNU og deres ektefeller kan melde seg inn i pensjonistforeningen, og det koster 250 kroner i året å være medlem. I tillegg betaler medlemmene for maten som blir servert på hvert treff, sier sekretær i pensjonistforeningen, Grethe Aune. 

Hornemansgården ble gitt til Trondheim bys eldre som en «Honnørgave» i forbindelse med tusenårsjubileet i 1997. Pensjonistforeningen får derfor leie lokalet gratis når de har medlemsmøter. 

På Hornemansgården, midt i Trondheim sentrum samles pensjonistforeningen ved NTNU en gang i måneden.
På Hornemansgården, midt i Trondheim sentrum samles pensjonistforeningen ved NTNU en gang i måneden.

Programmet på treffene består som regel av et musikalsk innslag, og en foredragsholder. Ofte henter foreningen musikere og foredragsholdere tilknyttet NTNU, men eksterne musikere og foredragsholdere leies også ofte inn. 

Det hender også at pensjonistforeningen drar på turer, både i Norge og i utlandet. Senest i fjor gikk turen til Smøla. 

- Vi har blitt skvisa ut av NTNU

På et av bordene sitter ekteparet Tore Jørgensen og Eva Jørgensen. Tore jobbet tidligere på Institutt for materialteknologi. Eva har tilbragt yrkeslivet sitt på et tannlegekontor. 

Ekteparet har vært med i pensjonistforeningen i mange år. Det er likevel en ting de er misfornøyde med. NTNU har ikke lenger et egnet lokale pensjonistforeningen kan ha medlemsmøtene sine i. 

- Tidlige hadde vi et egnet lokale på Gløshaugen, men det er det slutt på. Sintef har ordnet lokale til sine pensjonister, men hvorfor har ikke NTNU gjort det samme? Vi har blitt skvisa ut av NTNU, sier Tore Jørgensen. 

Kona Eva Jørgensen nikker samtykkende og utdyper:

- Akustikken her i Hornemansgården er ikke god, det er anstrengende å snakke og høre hva som blir sagt, så etter mitt syn er ikke dette et egnet lokale, sier hun. 

Pensjonistforeningens sekretær, Grethe Aune til venstre, og revisor i foreningen, May Brit Blomquist, styremedlem i foreningen, sammen med Trond Giske.
Pensjonistforeningens sekretær, Grethe Aune til venstre, og revisor i foreningen, May Brit Blomquist, styremedlem i foreningen, sammen med Trond Giske.

Denne fredagen er det Trond Giske som er leid inn som foredragsholder. Han skal holde foredrag om sin nylig utgitte bok. 

Følg UA på Facebook og Instagram.