NTNU tar ebola-grep

Beredskapstjenesten lager oversikt over ansatte og studenter i risikosonen.

Publisert Sist oppdatert
Ebola-viruset.

Det er personalavdelingen ved NTNU som har sendt ut forespørsler om å få informasjon og oversikt over NTNU-ansatte som har vært, er i eller skal til landene der utbruddet er registrert.

Mer spesifikt bes det om følgende:

  • Navn på ansatte som har vært i Guinea, Sierra Leone, Liberia og/eller Nigeria i perioden fra 01.07.2014 til dags dato.
  • Navn på ansatte som befinner seg i Guinea, Sierra Leone, Liberia eller Nigeria på det nåværende tidspunkt
  • Navn på ansatte som planlegger å reise til Guinea, Sierra Leone, Liberia og/eller Nigeria i løpet av høstsemesteret 2014 eller vårsemesteret 2015.

Det bes også om tilsvarende oversikt over studenter om slik informasjon er tilgjengelig.

Svarfristen er onsdag kommende uke.

LES OGSÅ: Epidemien stopper utveksling

På grunn av utbruddets størrelse og dødeligheten av sykdommen omtaler Folkehelseinstituttet utbruddet som alvorlig. Det har imidlertid aldri blitt rapportert ebolatilfeller hos reisende til eller fra Norge, og det er liten risiko for at viruset skal spres til Norge. Norske helsemyndigheter følger situasjonen nøye. og følger opp Verdens helseorganisasjon (WHO) sine vurderinger og råd.

Epidemien er ute av kontroll, og WHO har opprettet en krisegruppe. Over 1300 mennesker er registrert smittet. Det finnes ingen medisin mot sykdommen, som spres via et virus gjennom kontakt med blod og andre kroppsvæsker.

LES OGSÅ: Frykten gjorde det vanskelig å reise