Rankes høyt for klimaforskning

NTNU er havnet i solid selskap i en global rangering over universiteter som satser mest på forskning på klimaendringer.

Publisert Sist oppdatert

I oversikten over Europa ligger NTNU blant de fem fremste, sammen med University of Cambridge, Cardiff University, Newcastle University og University of Oxford. At MIT troner øverst på rankingen i USA forbauser knapt noen.

I rangeringen vektlegges universitetenes satsing på klimaforskning, med hovedvekt på forskning på karbonfangst og -lagring (CCS). CCS er ansett som et av de viktigste virkemidlene i kampen mot klimaendringene.

I en pressemelding uttaler rektor Gunnar Bovim at dette er en anerkjennelse av det høye faglige nivået på NTNUs forskningsmiljøer innen energi og klima.

- Det er resultatet av en bevisst satsing fra NTNUs ledelse og en dedikert innsats fra en rekke dyktige forskere over mange år, sier han, og lover samtidig at innsatsen skal intensiveres i årene som kommer.

- Verden trenger bærekraftig energi, så dette går rett inn i vårt samfunnsoppdrag og visjonen om å skape kunnskap for en bedre verden, understreker Bovim.

Rangeringen er foretatt av Global Carbon Capture and Storage Institute og er publisert på nettstedet decarboni.se. Det globale instituttet for karbonfangst og -lagring er et uavhengig, non-profitt selskap med 370 medlemmer fra 40 land. Medlemmene består av universiteter, forskningsinstitusjoner, globale selskaper og miljøorganisasjoner.

Når det gjelder NTNU vektlegges det at universitetet har energi som et av sine fire satsingsområder.