Samfunnsviterne starter lokallag

Fagforeningen søker medlemmer på NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Lokallaget ble stiftet i forrige uke og er klart for lønnsforhandlinger i høst. Dette var også tema på stiftelsesmøtet der Christer Aram, hovedtillitsvalgt for Samfunnsviterne ved Universitetet i Oslo, kom med tips og råd til hvordan en stiller krav.

- Vi vil oppfordre våre medlemmer til å stille krav i høst. Fyll ut kravskjemaet og send det til Tekna innen 22. august, så er du med i høstens forhandlinger. Kontakt gjerne en av oss tillitsvalgte dersom du trenger hjelp, sier Kjersti Lunden Nilsen fra Det medisinske fakultet.

Lunden Nilsen deler rollen som tillitsvalgt med Åslaug Mostad fra Fakultet for arkitektur og billedkunst. Styret består også av Gry Jordet Kibsgaard fra fellesadministrasjonen, Merete Thorsvik fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Christen Torvik fra Vitenskapsmuseet.

Det var Benedicte Brubakk og nevnte Kibsgaard som tok initiativ til et statusmøte for samfunnsviterne ved NTNU i vår. Det viste seg å være ønske og behov for et lokallag og dermed ble arbeidet satt i gang.

Det ferske lokkallaget oppfordrer alle med høyere samfunnsvitenskapelig eller humanistisk utdannelse til å melde seg inn.

Etter høstens lønnsforhandlinger, er planen å jobbe videre med å etablere et fellesskap for NTNUs samfunnsvitere med minst ett faglig møte i semesteret.