Fakultetet startet egen quiz for å gi studentene en litt lettere hverdag

Hver torsdag samles studentene ved NV-fakultetet på Zoom for sosialisering og kunnskapslek.

På det meste har det vært 500 deltakere under quizen. Jevnt over samler de rundt 300 studenter hver torsdag.
Publisert

For å bidra til bedre studenthelse har Fakultet for naturvitenskap dratt i gang en digital quiz hver torsdag, og ifølge fakultetet har det vært en «ubetinget suksess» med 500 deltakere på det meste.

- Jeg tror quizen skaper engasjement hos studentene til å jobbe sammen og møtes utenfor skoletid i en litt mer uhøytidelig setting, noe som kan avlaste litt i en hverdag preget av stress og korona. Det å være en del av et lag gir en følelse av tilhørighet, noe jeg tror kommer bra med nå om dagen, sier Ingrid Flovall, NV-student og quizgjenger, i en pressemelding.

For å holde det hele gående har fakultetet valgt å lønne fire studenter som tar seg av alt fra promotering, via promotering, og til gjennomføringen av quizen.

- Det har vært veldig gøy med den responsen vi har fått! Det er faktisk god stemning inne på Zoom til tross for at det er digitalt. Det er jo veldig gøy å se at folk koser seg, sier en av de fire, Preben Thambiah, i pressemeldingen.

Prodekan for utdanning ved fakultetet, Karina Mathisen, mener tiltaket er viktig for å bedre de psykososiale forholdene for studentene.

- Vi synes det er flott at dette tiltaket blir så godt tatt imot av studentene. Vi skjønner at dagens situasjon er krevende for mange, og vi jobber aktivt for å kunne bidra til en litt lettere studiehverdag. Vi er takknemlige for å kunne bidra til slike lysglimt som denne quizen ser ut til å ha blitt, sier hun.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.