– Vi må forandre hele utdanningssystemet

EU-kommissær vil skape broer til næringslivet allerede på bachelornivå.

Den portugisiske EU-kommisæren Carlos Moedas deltar på Starmus-festivalen. Mandag holdt han en presentasjon om utdanningsinstitusjonenes rolle i innovasjon.
Publisert Sist oppdatert

Kommissær Carlos Moedas snakket til en lydhør forsamling under mini-symposiet “The Role of Universities in Innovation” mandag morgen. Moedas er EUs kommissær for vitenskap, forskning og innovasjon, og hadde åpningstalen under presentasjonene.

– Vi må forandre hele utdanningssystemet, og det er noe som ikke kan gjøres fra toppen og ned, var hans budskap.

Her kan du se våre bilder fra første dag av Starmus-festivalen .

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Her kan du lese alt vi publiserer om Starmus.

– Må skape broer

Den portugisiske EU-kommisæren har blant annet ansvar for den enorme pengesekken som utgjør verdens største program for innovasjon og forskning, Horisont 2020. Programmet, som startet i 2014, skal dele ut 70 milliarder euro over sju år.

Moedas snakket mye om arbeidet som skjer i ytterkantene av feltet, og oppfordret til å oppmuntre slikt arbeid. Samtidig framhevet han viktigheten av et godt grunnlag og samarbeid med arbeidsmarkedet.

– Du må skape broer til industrien hos både bachelor-, master- og doktorgradsstudentene, og det er vanskelig, sa EU-kommisjonæren.

Trenger selvtillit

Symposiet er en del av NTNUs Satellite Program under Starmus, et program som er åpent for alle og ikke krever Starmus-billett.

I tillegg til Moedas fikk de frammøtte presentasjoner ved Professor Nuria Espallargas ved NTNU for Seram Coatings, Bård Benum for Powell og Anders Aune ved Kahoot - alle bevis på hva et samarbeid mellom studenter og næringsliv kan føre til.

LES OGSÅ: Er Starmus bare stas?

Modeas mener tverrfaglig jobbing er for de som allerede er veldig, veldig gode. Dermed eer det ikke nødvendigvis noe mål å satse for bredt.

– Tverrfaglig jobbing handler om selvtilliten til å gå dit alene. Vi må skape selvtillit hos studentene, uttalte han fra scenen.