Biblioteket åpner virtuell lesesal

Denne uken åpnet biblioteket ved NTNU en virtuell og smittefri lesesal, der studenter kan stille spørsmål til de ansatte eller slå av en prat med hverandre.

For mange oppleves det tryggest å sitte hjemme og lese, på grunn av frykt for koronasmitte. Derfor har biblioteket nå opprettet en virtuell lesesal.
For mange oppleves det tryggest å sitte hjemme og lese, på grunn av frykt for koronasmitte. Derfor har biblioteket nå opprettet en virtuell lesesal.
Publisert Sist oppdatert

Det kan være ensomt å sitte hjemme alene og lese. Derfor har Universitetsbiblioteket opprettet en virtuell lesesal for studenter som sitter hjemme og leser til eksamen.

– Dette er et tilbud til ensomme studenter i eksamenstiden. Vi som jobber i biblioteket vet hvor viktig biblioteket kan være for studentene, både som sted for å jobbe og for å treffes, forteller Idun K. Østerdal i en mail. Hun leder driftsgruppa for Det virtuelle biblioteket.

Hun sier et virtuelt bibliotek kan gi studentene den trygge rammen flere studenter trenger for å kunne konsentrere seg, og motiveres til å «møte opp» for å snakke med en ansatt eller med venner, selv om de sitter hjemme.

Østerdal påpeker at man bevisst har gått ut med tilbudet også på engelsk, for å favne de internasjonale studentene.

Ifølge Universitetsbiblioteket er det alle hverdager mellom 10 og 14 muligheter for å snakke med bibliotekansatte én til én. Det er også åpen lesesal i samme periode, da kan studentene logge på og møte andre studenter. Det holdes også ulike kurs på den virtuelle lesesalen, og skriveøkter.

Lesesalen ligger i Zoom, ifølge Innsida.