«Campusbussen» prioriteres av AtB

Budsjettsprekk kan stikke kjepper i busshjulene på flere av AtBs ruter, men «campusbussen» skal ikke stå i fare.

Publisert Sist oppdatert

Det sier plan- og driftssjef Harald Storrønning i AtB. Busselskapet har opprettet rute 17 med tanke på studenter og ansatte ved NTNU. Planlagt oppstart var opprinnelig ved nyttår, men nå skal rute 17 være i drift ved innføringen av høstrutene 18. august.

- Opprettet for studenter og NTNU-ansatte

Den planlagte ruta går tur-retur Migosenteret (Hallset)-Dragvoll: Forbi Marienborg, over sykehusbrua, forbi Kunnskapssenteret, via Elgeseter gate og opp Torbjørn Bratts vei til Moholtlia og videre til Dragvoll. Uten «omveien» via Dybdahls veg, skal tidsbesparelsen være på 4-5 minutter mellom Dragvoll og Gløshaugen.

Rutetabellen viser at rute 17 har planlagte avganger hver halvtime i rushtiden.

- Vi har opprettet rute 17 nettopp for studenter og ansatte til Dragvoll som i dag benytter rute 5 gjennom sentrum. Vi har tro på at tilbudet vil avlaste rute 5, 8 og 22. Innføring av parkeringsavgift på Gløshaugen og Dragvoll mener vi gir økt trykk på kollektivtilbudet til disse to studiestedene og rute 17 bør bidra positivt også for dette, sier Storrønning til UA.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Reduserer rutetilbudet

- Rute 17 blir en form for campusbuss, men skal driftes som en vanlig rute av AtB, sier seniorrådgiver Jens Petter Nygård i driftsavdelingen.

NTNU innfører avgift på parkering fra 1. mai, og har som målsetting å få flere til å benytte kollektivtransport til og fra jobb.

Men budsjettoverskridelser kan få konsekvenser AtBs bussruter. Ifølge Adresseavisen hadde AtB et merforbruk på 125 millioner kroner i fjor. Dette skyldes leveranseavtaler ut over budsjett samt en for høy ruteproduksjon, ifølge styreleder Johan Arnt Vatnan. Derfor varsler styrelederen planer om å redusere rutetilbudet.

LES OGSÅ: Dragvoll må vente på bedre busstilbud

Prioritert rute

- I oktober i fjor påla Fylkresrådmannen AtB 15 millioner kroner kutt i rutetilbudet for 2014. AtB har signalisert at mesteparten av dette må tas i stor-Trondheim. Endringer på rute 8 og rute 16 ble innført fra 3. februar, og det vil følge justeringer på andre ruter fra 1. april. Rute 17 har forsinket oppstart og bidrar i så måte til en redusert ruteproduksjon i Trondheim. Vi utelukker imidlertid ikke at det ikke kan komme flere kutt, sier Storrønning.

- Betyr dette at rute 17 er én av rutene som står i fare for å utgå eller bli endret?

- Nei. Ikke slik situasjonen er per i dag. Vi mener at rute 17 vil bety så mye for Trondheim at den vil bli prioritert meget høyt. Den er tross alt utsatt siden 1. januar, sier Storrønning.

LES OGSÅ: Anbefaler direktebuss fremfor samlet campus
LES OGSÅ: Bergen hyller campusbussen