Millioner til Mosernes alzheimerforskning

Nasjonalforeningen for folkehelsen sikrer videre drift av et av sentrene ved Kavli-instituttet.

- Jeg kjenner på en enorm trygghet og lettelse med å få Nasjonalforeningen og deres unike kompetanse med på laget, sier May-Brit Moser. Edvard Moser til venstre.
Publisert

I en pressemelding kommer det fram at Nasjonalforeningen for folkehelsen vil gi fem millionar årlig, de neste fem årene, til Kavli-instituttet for nevrovitenskap. 

Dette sikrer videre drift av K.G. Jebsen-senter for Alzheimers sykdom, som fra 2025 vil heite Nasjonalforeningens demensforskningssenter.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær organisasjon med helselag og demensforeninger over heile landet. 

- Nasjonalforeningen har støttet demensforskning i mange tiår, men nå tar vi steget videre med partnerskap på det som fra neste år skal hete Nasjonalforeningens demensforskningssenter, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen, i pressemeldingen.

- Vi på Kavli-instituttet er tunge på hjerneforskning, samarbeidspartnerne våre på sykehuset er tunge på diagnostisering og behandling. Og nå, ved Nasjonalforeningens inntreden, får vi tyngde på behovene til de som lever med demens, både pasienter og pårørende, sier May-Britt Moser om samarbeidet med Nasjonalforeningen i pressemeldingen. 

Senteret vil fortsette å forske på hvordan Alzheimer oppstår i hjernen, de tidlige stadiene av sykdommen og på behandling mot Alzheimers sykdom.

Følg UA på Facebook og Instagram.