Politiet i Trondheim løste opp studentfest med 200 til stede

Politiet i Trondheim måtte rykke ut til parken ved NTNU Gløshaugen for å løse opp en fest med mellom 150 og 200 personer til stede.

Fredag morgen er parkområdet tomt. Torsdag kveld var 150-200 studenter samlet til fest, i følge politiet for å feire masteroppgavene sine.
Publisert Sist oppdatert

Politiet rykket ut etter klager på feststøy, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter natt til fredag.

Det viste seg at mellom 150 og 200 studenter feiret sin masteroppgave. Studentene ble gitt pålegg om å forlate området både på grunn av forstyrrelse av natteroen og brudd på forskriften om ikke å samles flere enn 20 personer utendørs.

– Studentene ble gitt pålegg om å forlate stedet, både på grunn av forskriften og fordi det var en del feststøy som holdt naboene våkne, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kamilla Engen til NRK.

Ifølge Engen skal studentene ha forsøkt å holdt seg i grupper.

– Men totalt sett var det altfor mange, konstaterer hun.

Brudd på forskriften kan føre til forelegg.

– Men dette løste seg med pålegg denne gangen, det skal de ha honnør for.

Politiet måtte også løse opp en fest med rundt 20 arkitektstudenter ved Bispehaugen skole.

Politiet måtte bryte opp studentfest i parken ved NTNU. Illustrasjonsbildet er fra en tidligere, nokså fredelig, fest i parkområdet

Torsdag: 5 smittet

I løpet av torsdag fikk fem studenter i Trondheim fra tre fakulteter beskjed om at de er smittet av covid-19, skriver NTNU på Innsida.

Tre av dem har vært på campus i smitteførende periode og det pågår fortsatt smittesporing, melder smittevernkontoret i Trondheim kommune.

To av studentene hører til Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap. To andre studerer ved Fakultet for økonomi. Den siste er hjemmehørende ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

UA på Facebook, Twitter og Instagram.