Ytring:

Eikrem svarer: - Jeg må dessverre skuffe Devold

- Jeg må dessverre skuffe Devold: Jeg hverken kan eller vil tilslutte meg hennes såkalte antirasistiske evangelium og alle de andre punkter som hun forkynner, skriver Øyvind Eikrem i dette tilsvaret til student Marlen Devolds ytring.

Jeg anser lojalitetserklæringer til ideologiske posisjoner for å være helt fremmed hva et universitet skal drive med.
Jeg anser lojalitetserklæringer til ideologiske posisjoner for å være helt fremmed hva et universitet skal drive med.
Publisert Sist oppdatert

Marlen Devolds ytring Universitetsavisa 16.2.2021 er sannelig et tegn i tiden! Jeg kan ikke huske å ha snakket med eller møtt henne. En gjennomgang av min e-post viser at jeg kun en gang har gitt henne et kortfattet svar på et saksspørsmål. Likevel har hun meninger om de meste. Hvor hun ellers har sine forestillinger fra, vet ikke jeg.

Jeg må dessverre skuffe Devold: Jeg hverken kan eller vil tilslutte meg hennes såkalte antirasistiske evangelium og alle de andre punkter som hun forkynner. Tvert imot, hvis slike tanker får grepet om høyere utdanning er det direkte faretruende. Mine grunner til avvisningen er:

· For det første anser jeg lojalitetserklæringer til ideologiske posisjoner for å være helt fremmed hva et universitet skal drive med.

· For det andre har jeg en rekke sterkt kritiske innvendinger til mange av de enkeltsakene som hun påstår i sitt innlegg, og jeg er ikke enig i de aller fleste premissene som hun legger til grunn.

· For det tredje forstår tydeligvis Devold lite av bakgrunnen for de prosessene som har utspilt seg siden Resett-intervjuet mitt i 2018, hvor en gruppe ideologiske aktivister har jobbet i det skjulte med å skape rabalder med alle midler; det mest utrolige er at NTNU-ledelsen ikke lærer av tidligere episoder

· For det fjerde er jeg helt ukjent med at aktivister blant ansatte eller studenter har noen autoritet til å opprette noe som ligner på inkvisisjonstribunaler, hvor andre er forpliktet til å svare på en rekke bisarre spørsmål; sosialt press er ikke argumentasjon

Hadde Devold tatt seg bryet med å lese et intervju i Forskerforum fra 2018 med meg, så hadde langt på hun allerede funnet mine svar der.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.