Korona

NTNU-ledelsen bekymret etter kraftig smitteøkning

Oppfordrer til bruk av munnbind i for eksempel ganger og vrimleareal.

Prorektor Marit Reitan oppfordrer studenter og ansatte til å holde avstand og å bruke munnbind.
Publisert Sist oppdatert

I en melding på Innsida skriver NTNU at de er urolige over smittetallene i de tre studiebyene etter at det i Trondheim ble meldt om 69 positive laboratorietester og minst like mange positive hurtigtester onsdag.

Kommunen knytter deler av smitten til et utbrudd i studentmiljøet ved NTNU, og dette kommer på toppen av de pågående utbruddene i Gjøvik og Ålesund.

- Vi vil sterkt oppfordre alle studenter om å ta situasjonen på alvor, holde avstand og bruke munnbind der hvor det er trengsel, sier prorektor for utdanning Marit Reitan i meldingen.

Oppfordringen gjelder alle situasjoner hvor det er vanskelig å overholde en meters avstand, slik som i ganger og vrimleareal, og på vei inn og ut av undervisningslokaler.

Har vært godt forberedt

Universitetsavisa møtte Reitan på NTNUs styremøte for ytterligere kommentar.

- NTNU i Trondheim er i samme situasjon som NTNU i Ålesund og Gjøvik. Vi skal jobbe veldig tett med kommunen for å få kontroll over smittesituasjonen og smittesporing, sier prorektor Marit Reitan. Hun deltok på NTNUs styremøte og går rett i møte med kommuneledelsen når dette møtet er ferdig.

- Noen vil si at dette måtte skje med studiestart, fadderuke og storstilt festing?

-NTNU har vært godt forberedt med kontinuerlig dialog med linjeforeningene, kommunene og de ansvarlige faddere, og vi opplever å ha ansvarlige studentorganisasjoner. Vi har forberedt oss så godt vi kan, sier Reitan.

Møter kommunen for å diskutere eventuelle tiltak

Klokka 17.30 og utover onsdagskvelden vil NTNU ha et møte med kommunen for å høre hva kommuneledelsen tenker om smittesituasjonen og eventuelle tiltak.

Rektor Anne Borg skal også delta på møtet med kommunen i ettermiddag og ba om å få svare på smittetallene etter at møtet er overstått.

- Det viktigste for oss er å opprettholde så høy grad av fysisk undervisning som vi kan. I nåværende situasjon er dette viktigere enn sosiale aktiviteter på campus. Med ekstra tiltak og mer tetsting håper vi at vi slipper å legge om timeplanen og gå tilbake til mer digital undervisning, sier Reitan i meldingen på Innsida.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.