Ingen skriftlige skoleeksamener ved NTNU etter 14. desember

I dag er siste dag med skoleeksamener ved NTNU, resten utsettes eller blir hjemmeeksamen.

Eksamener som ikke er fysiske går som planlagt.
Publisert Sist oppdatert

Oppdateringslogg:

Mandag 22.42: Oppdatert med melding fra NTNU angående utsettlse 15. desember.

Tirsdag 09.26: Oppdatert med melding fra NTNU med presisering om skoleeksamen og regler om hjemmekontor.

Regjeringen kom i kveld med ytterligere smittevernmessige innstramminger. For høyere utdanning betyr dette mer digitalt og mer hjemmekontor.

NTNU har annonsert at eksamener går som planlagt i dag. 15. desember utsettes fysiske eksamener. I natt presiserte NTNU at det ikke vil bli avholdt noen skriftlige skoleeksamener i år etter den 14. desember.

Etter den datoen vil alle eksamener enten bli utsatt til neste år, eller endre form til hjemmeeksamen. Det er fortsatt mulig at det blir unntak for nasjonal deleksamen for sykepleiere. NTNU lover at det kommer nærmere oppdateringer.

«Alle eksamener går som planlagt tirsdag 14. desember. Alle skriftlige skoleeksamener som avholdes 15. desember utsettes til over nyttår, med mulig unntak for nasjonal deleksamen for sykepleiere.»

«Vi vil så snart som mulig sende ut info om hva som vil skje med skriftlig skoleeksamen som skal avholdes fra og med 16. desember. Noen av disse vil bli endret til hjemmeeksamen med samme eksamensdato som planlagt. Andre vil bli utsatt til etter nyttår. Du får melding om hva som skjer med din eksamen på Studweb, Blackboard og epost så raskt som mulig.», står det på Innsida.

Utsatt vil ikke bli avholdt før 14. januar. Ny dato kommer tidlig neste måned. NTNU melder også at eventuelle andre tiltak vil komme snarest mulig.

Campus blir ikke stengt

«Krav til universiteter, høyskoler og fagskoler om å tilrettelegge for digital undervisning, ferdighetstrening og eksamen så langt det er mulig.» er formuleringen fra regjeringen.no.

Campus blir ikke stengt, og studenter som er avhengige av å gjennomføre forsøk eller ferdighetstrening for å ikke bli forsinket i studiene, bør prioriteres for fysisk undervisning.

Det er for øyeblikket eksamen som er mer aktuelt enn akkurat undervisning for øyeblikket. Det ble ikke videre presisert under pressekonferansen hva dette vil si i praksis.

Kan reise hjem til jul

Universiteter og høyskoler må ha god dialog med sine studenter, slik at studentene vet når de skal møte opp etter jul, skriver regjeringen på sine nettsider.

Under pressekonferansen presiserte Statsministeren at man kan reise hjem i jula.

– Det blir jul. Du kan reise hjem i jula, og du kan være med dine nærmeste. Vi kan ikke være så mange sammen, men vi kan være der for hverandre, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Mer hjemmekontor

Fra og med onsdag skal alle som kan ha hjemmekontor, jobbe hjemmefra. Men ettersom campusene fortsatt skal holdes åpne vil det bli unntak fra denne hovedregelen for noen grupper, ifølge en melding på Innsida:

  • Ansatte med forsknings- og undervisningsoppgaver som krever at man er på campus.
  • Ansatte som jobber i verksteder, laboratorier, renhold og bygningsdrift.
  • Ansatte som av arbeidsmiljømessige årsaker har vansker med å jobbe hjemmefra.

Om man ønsker og jobbe på campus skal det avklares med nærmeste leder. Meter, eller munnbind opprettholdes for de som er på campus.