Fikk masteroppgaven publisert på nivå 2

En oppgave Yohannes Yebabe Tesfay (31) gjorde i et masterkurs ved Høgskolen i Molde, ble artikkel i et nivå 2-tidsskrift.

Publisert Sist oppdatert

Prestasjonen blir verdsatt til tre publiseringspoeng i det såkalte tellekantsystemet og utløser en resultatbasert finansiering til opphavsinstitusjonen på rundt 100 000 kroner, skriver Høgskolen i Moldes uavhengige avis, Panorama.

- I løpet av mitt første år i Molde har jeg skrevet ni artikler. Tre er publisert, mens flere er på vei til å bli publisert. Fem av artiklene handler om luftfart. Styrken min er anvendt matematikk og statistikk, så jeg leter etter faglige problemer på Supply Chain Management-feltet som jeg kan løse matematisk, sier Tesfay.

Tesfay har fra tidligere av en mastegrad i statistikk fra Hawassa University i Etiopia og er halvveis i en mastergrad i Supply Change Management ved HiMolde.

Det var i faget Business cases in SCM (LOG715) at Tesfay ble presentert for Statoil. Oppgaven resulterte i nivå-2 publiseringen av artikkelen «Environmentally friendly cost efficient and effective sea transport outsourcing strategy: The case of Statoil».

Men også en annen «business case» i kurset endte som vitenskapelig artikkel, nærmere bestemt i International Journal of Supply Chain Management. Denne artikkelen skrev Tesfay sammen med medstudentene Benjamin M. Sakita og Emmanuel K. Mawrides.

Tesfay opplyser at han jobber både dag og natt for å skrive vitenskapelige artikler ved siden av mastergradstudiet. Hans Fredrik Nordhaug, dekan ved HiMoldes Avdeling for logistikk er stolt over at høgskolen har studenter som representerer HiMolde på en så god måte.

- Det er en fjær i hatten for oss at vi har så flinke studenter, sier Nordhaug.

Bare tre forskere ved HiMolde ble registrert med mer enn tre publiseringspoeng i 2013.