Gir oss sannheten bak rangeringene

Onsdag denne uken presenteres sannheten bak universitetsrangeringene - i regi av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning.

Publisert Sist oppdatert

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har NIFU utarbeidet en rapport som analyserer hva det er som gjør at norske universiteter generelt kommer dårligere ut enn andre nordiske universiteter på disse rangeringene.

Kjente internasjonale universitetsrangeringene oppnår hvert år stor oppmerksomhet, og refereres til i aviser, på seminarer og i stortingssaler.

Hva er det som gjør at noen universiteter gjør det godt, mens andre gjør det dårlig på internasjonale rangeringer? Er tre nobelpriser mer verdt enn 300 vitenskapelige artikler? Er det viktigere å være populær enn å ha god undervisning?

Rapporten vil bli lansert på et seminar i Oslo onsdag. seminaret, og NIFU-forsker Fredrik Piro presenterer innholdet. Deretter blir rapporten kommentert av statssekretær i kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad og rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.