NTNU-gründere har inngått avtale med Skanska

NTNU-studentene som opprettet firmaet Leasi har nå fått storkunden  Skanska som kunde og medeier.

Firmaet Leasi har inngått avtale med Skanska. Fra venstre: Scott A. Bekke (Leasi), Daniel Hansen (Leasi), Christoffer Hernæs (Digitaliseringsdirektør i Skanska), Marcus Balcon (Leasi).
Publisert

I mars 2023 skrev UA om studentene fra NTNUs Entreprenørskole som fikk kontrakt med Oslo kommune. Den gang skulle de utvikle et delesystem for utleie av maskiner og utstyr i Oslo-skolene. 

Gjennom firmaet Leasi utvikler de systemer for utleie og ressurshåndtering innenfor bygg - og anleggsbransjen. Og nå har de fått med seg entreprenøren Skanska både som kunde og inn på eiersiden. 

Får en oversikt over alle maskinene 

Skanska vil optimalisere bruken av maskinparken sin, som består av 8.000 gravemaskiner og andre maskiner som de bruker i byggeprosjektene sine.

- 8.000 maskiner er mye å holde styr på. Skanska trenger en oversikt over alle ressursene de har, for å optimalisere bruken av dem, og for å ha de riktige maskinene til de riktige prosjektene, sier Marcus Balcon, som er en av grunderne av Leasi. 

Systemet sørger også for en mer effektiv maskindrift.

- Det vil gi en oversikt over utslipp, og dermed gi muligheter for mer bærekraftig drift av maskinene, sier Balcon. 

Fikk trua på produktet

Allerede i januar inngikk Leasi en testavtale med Skanska. 

- De fikk trua på det vi lager, og ønsker nå både å implementere systemet vårt og å gå inn på eiersiden i Leasi. Vi er veldig fornøyde med at vi har fått med oss Skanska, som er en av de største aktørene i Norge. De vil også hjelpe oss med å videreutvikle produktet, sier Balcon. 

Flere andre aktører går også inn på eiersiden i Leasi. De andre er StartupLab, Gnist Capital og Weseed.

Tilsammen gjør dette at Leasi får tilgang på 12,5 millioner kroner i en såkalt første investeringsrunde, inkludert midler fra Innovasjon Norge.

- Nå får vi flere medeiere, men fortsatt er det vi NTNU-studentene som startet opp firmaet som eier størstedelen av Leasi, sier Balcon.

Han tror ikke det stopper her.

- Vi har allerede blitt kontaktet av en stor entreprenør i Japan. Det er ikke bare i Norge at selskapene trenger en oversikt over maskinparken sin, fastslår Balcon. 

 

Følg UA på Facebook og Instagram.