ytring

Smuglet møbler på Gløshaugen for å gjenbruke dem

I år 2000 gikk Turid Sigmond og hennes mann til verks for å bevare møbler som skulle kastes. I denne ytringen skriver hun at hun er skuffet over å se at brukbare møbler fortsatt går til spille.

Bilde av møbler som ble kastet av et institutt ved NTNU tidligere i år.
Bilde av møbler som ble kastet av et institutt ved NTNU tidligere i år.
Publisert

Da min mann og jeg flyttet fra det gamle fysikkbygget til realfagbygget ved NTNU i år 2000, ble vi vitne til at de bare kastet gamle og brukbare møbler ut gjennom vinduet. Jeg var da pensjonert fra min lærerstilling og arbeidet som min manns assistent, som på daværende tidspunkt fungerte som professor ved universitetet. Vi fikk ikke lov til å ta med gamle møbler til realfagbygget.

Vi forsynte oss med noen av de gamle møblene som skulle kastes. Vi spurte også noen venner av oss om de ville ha noen gamle møbler. Vi har fremdeles noen av de gamle møblene.

Teoretisk fysikk, som holdt til i en gammel, hvit trebygning på Gløshaugen, hadde et fint, gammelt trebord som de ville beholde ved flytting til realfagbygget. Dette bordet fikk de med meget strev smuglet inn i realfagbygget.

Min mann og jeg hadde blant annethvert vårt gamle skrivebord med skuffer. De nye skrivebordene manglet blant annet skuffeseksjoner. Vi klarte å få flyttet de gamle skrivebordene inn i realfagbygget i all hemmelighet.

Jeg trodde NTNU var mer miljøvennlig nå enn i år 2000.

Innlegget var opprinnelig på trykk i Adresseavisen etter avisa skrev om en container med møbler på campus Gløshaugen. Universitetsavisa meldte i ettertid at den aktuelle containeren tilhører Sintef og at mange av møblene skal gjenbrukes. Det har tidligere vært saker med kasting av møbler ved NTNU.