Samlokalisert bibliotek

Nå er det akkurat et år til Kunnskapssenteret åpner. Den medisinske litteraturen blir samlokalisert på Øya. Brukerne vil få tre biblioteker samlet under felles tak.

Publisert
Ikke i løse luften: Prosjektet følger skjema, i følge senterets koordinator. Det betyr innflytting neste høst.

På denne tiden neste år flytter brorparten av den medisinske litteraturen som finnes i Trondheim inn i ett, samlokalisert areal på Øya – det nye Kunnskapssenteret. Her skal NTNU, HiST og Sta Olavs Hospital slå seg sammen.



Medisinsk litteratur under ett tak

- For den jevne bruker vil dette bli opplevd som et, enhetlig bibliotek, sier seksjonsleder Karen J. Buset ved det medisinske bibliotek ved NTNU.



Buset tror biblioteket og Kunnskapssenteret blir en perle for både brukerne og for ansatte, som henne selv. Det blir det rene Kinderegget for studenter: Tre biblioteker i ett. Det vil dekke fagområdene sykepleie, bioingeniør, radiografi, helse og sosialfag, fra HiST sine nåværende samlinger, i tillegg til det meste av NTNUs medisinske bibliotek.

Slik blir det antakelig også et renn av studenter i Kunnskapssenteret, som bygges mellom Gastrosenteret og Nervrosenteret på Øya. De nye bibliotekspartnerne har fått Sentio til å gjennomføre en kartlegging av dagens behov blant de forskjellige brukerne av bibliotektjenester:

Gjennomgående er det studenter som er mest opptatt av det fysiske rommet biblioteket. De ønsker seg leseplasser, og muligheter for å studere i grupper. Ansatte forskere og helsepersonell besøker sjelden det fysiske biblioteket. De etterspør gode nettsider, hvor det er lett å finne fram til litteratur, fortrinnsvis i e-format.



Samlokaliserte funksjoner

Det nye Kunnskapssenteret vil åpne september 2013, forsikrer senterkoordinator Anne Mari Kvam. Mye blir samlokalisert i det nye Kunnskapssenteret: Konferanselokaler, auditorier med opp til 380 plasser, undervisningsrom, og Trondheims eget medisinske museum. Øya er blitt et samlokaliseringsprosjekt, i første rekke mellom St Olavs Hospital og NTNUs medisinske fakultet.

I tillegg til undervisning, skal det også bli klinisk aktivitet i senteret, med hud- og infeksjonsavdeling og et nytt smertesenter.

All litteratur vil bli innordnet etter «dewey», og ikke etter institusjon. Det var Kunnskapsdepartementet som ønsket seg en felles, integrert biblioteksløsning.



Dette påvirker likevel ikke arbeidsforhold og organisasjon for de ansatte.