Ytring

Eventuell overhead til NTNU i forbindelse med Karrieredagene

- Jeg lurer om bedriftene betaler overhead til NTNU for tre uker med parkering på Frimerket, og for bråk og slitasje som følger med, skriver Allan Krill.

Sånn ser det ut når det forberedes til karrieredager på Gløshaugen.
Sånn ser det ut når det forberedes til karrieredager på Gløshaugen.
Publisert

Nå foregår Karrieredagene for fullt i 4 dager på Gløshaugens gressplen («Frimerket»). Det er en stor happening der mange NTNU-studenter og circa 120 bedrifter blir noe kjent med hverandre.

Det er nyttig for studentene, og god reklame for bedriftene. De betaler mye for messehallen, med penger til overs til studentorganisasjonen som arrangerer det.

Jeg lurer om bedriftene betaler overhead til NTNU for tre uker med parkering på Frimerket, og for bråk og slitasje som følger med. Jeg mener det er rimelig for NTNU å kreve betydelig overhead som kan gå til felleskapet, og spesielt til studier som ikke har rike onkler.

Overhead kunne også tas for «bedpress» — de mer intime sammenkomster om kveldene på Gløshaugen gjennom skoleåret. Disse bedrifts-presentasjoner er viktig og nyttig, på samme måte som Karrieredagene, og bedriftene slipper å betale for oppføring av en messehall.

Jeg regner med at denne ytringen får gjennomgå. Men kanskje blant kommentarene kan det også spesifiseres hvor mye penger faktisk brukes på messehallen hvert år, og hvor mye overhead NTNU tar fra bedrifter som presenterer seg.