Gjesteskribenten

Et juletre fylt med røde hjerter

Å dele savnet sitt med andre kan gjøre det enklere å takle savnet.

Kristin Aldo roser studentprest Anne Anker Bolstad for at hun bidrar med varme og medmenneskelighet på Campus Gjøvik.
Kristin Aldo roser studentprest Anne Anker Bolstad for at hun bidrar med varme og medmenneskelighet på Campus Gjøvik.
Publisert

De siste fem årene har jeg i desember vært så heldig å bli møtt av et juletre fylt med røde hjerter på vei til kontoret. På hjertene har studenter og ansatte skrevet navnet på noen eller noe de savner, for eksempel: Tid uten corona, pappas penger, livsglede, mamma, familiekvelder, søvn, pils, ferie, å være barn, karsk, kjæreste og fest.

Treet er fylt opp med savn og er en påminner om at vi må ta ekstra godt vare på hverandre både nå i forbindelse med jul, men også hele året.

Fakta

Kristin Aldo

Kristin Aldo

Kristin Aldo er en av UAs seks gjesteskribenter.

Utdanning: Bibliotek- og informasjonsvitenskap og Medievitenskap.

Nåværende jobb: Seksjonsleder ved universitetsbiblioteket, NTNU i Gjøvik.

Roller i UH-sektoren: Har siden 2017 vært medlem av Campusrådet i Gjøvik.

Faglige interesser: Relasjonell ledelse, Knowledge Management, Research & Information, strategisk ledelse, innovasjon, informasjonskompetanse.

Er opptatt av: Tverrfaglighet, læringsmiljø, bibliotektjenester, studentvelferd, litteratur- og kunnskapsformidling.

Det var studentprest, Anne Anker Bolstad, som i 2017 først fikk ideen og lagde Jeg savner deg-juletre på Campus Gjøvik. Dette annerledes juletreet ble tatt veldig godt imot, og ideen spredde seg raskt til andre campus ved NTNU, andre universiteter og høgskoler i Norge, kjøpesentre og til flere universiteter i utlandet.

Tanken bak Jeg savner deg-juletre er at det å dele savnet sitt med andre kan gjøre det enklere å takle savnet. Savn er en grunnleggende menneskelig følelse, men det er få steder i det offentlige rom hvor det er lagt til rette for å synliggjøre og dele våre savn. Disse juletrærne har skapt et rom for åpenhet i de fysiske rommene hvor trærne står plassert, men også digitalt ettersom mange har delt sitt Jeg savner deg-hjerte med andre i sosiale medier.

Vi er mange på Campus Gjøvik som kjenner på takknemlighet. Takknemlighet for at det legges til rette for gode og varme møteplasser. Takknemlighet for studentprest, Anne Anker Bolstad, og det hun bidrar med av varme og medmenneskelighet til både studenter og ansatte.

Annerledes julekalender

I år har hun også laget en annerledes julekalender som er delt ut til studenter og ansatte. Nedenfor finner du de siste lukene i denne kalenderen. Her er det bare å la seg inspirere og la julestemningen komme:

17. des: Skriv en julehilsen til en som er ensom

18. des: Ta kontakt med noen som du ikke har snakket med på lenge

19. des: Tenn fire lys i kveld for fred, lengsel, håp og glede

20. des: Gi bort noe du ikke bruker

21. des: Gå ut og se opp mot stjernehimmelen

22. des: Hold døren opp for noen

23. des: «Nå sett vi øss og hvile og puste på ei stund»

24. des: Si god jul til alle de du møter

Da gjenstår det for meg å ønske alle en hjertelig og fin julehøytid. Måtte Charles Dickens kjente sitat fra A Christmas Carol bli med oss inn i julen og over i det kommende året:

«Jeg vil hedre julen i mitt hjerte, og prøve å beholde den hele året».