Ny viserektor ved NTNU Ålesund

Anne - Lise Sagen Major har i dag sin første dag på jobben som viserektor

Ny viserektor: Anne- Lise Sagen Major blir ny viserektor ved NTNU Ålesund.
Publisert

Anne-Lise Sagen Major starter i dag i jobben som viserektor ved NTNU i Ålesund. Hun overtar stafettpinnen etter Annik Magerholm Fet.

Den nye viserektoren har de siste tre årene jobbet som framtidsnavigatør og avdelingsleder for innovasjonsstøtte i Ålesund kommune. Gjennom jobben har hun hatt et tett samarbeid med akademia, og da spesielt NTNU, som det største universitetet i landet, men nå skal hun altså sitte på den andre siden av bordet, som viserektor ved NTNU Ålesund.

- Hvordan kjennes det ut å skulle starte ny jobb som viserektor?

- Vet du hva, jeg kjenner på spenning, stolthet og ydmykhet, stor motivasjon og glede. Mange følelser på en gang.

Bred jobberfaring

Fakta

Anne- Lise Sagen Major

Aktuell som: Ny viserektor ved NTNU i Ålesund fra 1.mars.

Alder: 50 år

Sivilstatus: Gift og har tre barn

Utdanning: Master og phd i farmasi fra Universitetet i Oslo, og fra Eidgenössische Technische Hochschule i Zürich i Sveits.

Engasjerer seg for:

Samarbeid på tvers,

få til nye arbeidsformer, og innovasjon og utvikling.

Blir opprørt av: Nedlatenhet og respektløshet overfor andre mennesker.

Du har en allsidig jobb-bakgrunn. Hvilke tidligere jobberfaringer er nyttige å ta med seg i jobben som viserektor?

- Den største styrken min er den brede jobb-bakgrunnen min. Jeg har erfaring fra alle sektorer - fra det private næringslivet, spesialhelsetjenesten og kommunal sektor. Erfaringene med samarbeide mellom kommunene og akademia, og kommunen og privat næringsliv som jeg har tilegnet meg etter 3,5 år i Ålesund kommune vil trolig også komme godt med.

- Hva er dine forventninger til jobben?

- Sammenlignet med andre stillinger jeg har hatt kommer jeg til å være mer synlig, og jeg må nok være mer "på". Samtidig vil jeg trolig være en døråpner for samfunnet, der jeg forsøker å markedsføre NTNU ut i samfunnet. Når det er sagt så har trolig andre vel så mange forventninger til jobben jeg skal gjøre som meg selv.

- Samarbeid er nøkkelen

- Hvilke saker blir viktig for deg å fronte i jobben som viserektor?

- Aller først må jeg bli kjent med forventningene i den nye jobben, både eksternt og internt. Dernest er jeg god på samarbeid mellom akademia, næringsliv og offentlig sektor. Samarbeidet er nøkkelen til å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor, eksempelvis utfordringer knyttet til FNs bærekraftsmål, natur og klima, et inkluderende lokalsamfunn og bærekraftige helsetjenester. Jeg vet at NTNU har gode strategier innenfor disse områdene.