Gir seg som viserektor

- Jeg forlater ikke akkurat en synkende skute

Annik Magerholm Fet ber om å få slutte i stillingen som viserektor ved NTNU Ålesund. – Kjennes bra å gi seg nå, sier hun. Mens resten av Universitets-Norge opplevde nedgang i søkertall, økte søkertallene i Ålesund med 12-13 prosent.

Viserektor Annik Magerholm Fet kan konstatere at campus Ålesund opplevde stor vekst i søkertallene ved sommerens opptak.
Publisert Sist oppdatert

Annik Fet søkte seg til en andre periode som viserektor i Ålesund. Tidligere i uka meldte Sunnmørsposten at hun likevel ikke vil fullføre perioden.

Til UA vifter hun bort alle forsøk på å bore i mulig misnøye med viserektorjobben.

- Det ligger ingen dramatikk i dette. Det er bare så mye annet jeg har lyst å få til – jeg har ikke altfor mange yrkesaktive år igjen, og jeg vil gjerne jobbe som «menig» professor noen år innen det er slutt. Så jeg har brukt sommeren til å tenke meg om, har hatt samtaler med rektor Anne Borg, og kommet fram til denne beslutningen, sier Fet.

Da hun søkte stillingen på nytt ved forrige årsskifte var hun og tidligere viserektor Marianne Synnes Emblemsvåg de eneste aktuelle søkerne. Til sist var Fet alene om å bli innstilt.

Mindre makt?

- Da du påbegynte din andre periode tenkte du å stå løpet ut. Hva har hendt i mellomtida?

- Ikke annet enn at det nå gjennomføres administrative tilpasninger på sentralt hold, og da er det fint at en ny viserektor blir med inn i denne reisen.

- Har viserektorstillingen med det fått mindre makt?

- Det vil jeg ikke si. Noen tilpasninger skjer det hele tiden underveis, blant annet har instituttene utenfor Trondheim blitt godt integrert i sine respektive fakulteter, sier hun.

- I Ålesund og Møre og Romsdal har NTNU virkelig fått en posisjon, dette har det vært utrolig gøy å ha bidratt til.

Går til noe, ikke fra noe

- Så din avgang kan ikke tolkes som uttrykk for misnøye med stillingen?

- Svaret er nei. Det er sånn at jeg går mer til noe enn fra noe. Det er mye ugjort innen bærekraft i maritimt miljø, og jeg kjenner jeg har litt å bidra med her.

Den utgående viserektoren legger til at det kjennes bra å gå fra borde i en situasjon hvor ting er på stell.

- Vi har fått rigget oss bra i campus Ålesund, på alle plan. Motsatt øvrige de3ler av NTNU så vel som ved andre universiteter, så opplever vi betydelig vekst i søker tallene, med en oppgang på over tolv prosent ved sommerens opptak. Det er ikke akkurat som om jeg går fra en synkende skute, sier Annik Magerholm Fet.

Fet går over i nye aktiviteter knyttet til sitt professorat ved kommende årsskifte.

Les også Handlekraft og innovative folk lokket Annik til NTNU i Ålesund