Utenlandsstudenter sikres fortsatt støtte fra Lånekassen

Norske utenlandsstudenter får støtte fra Lånekassen til høsten selv om de har måttet reise hjem til Norge.

Storbritannia er det mest populære landet for norske utenlandsstudenter. Pandemien har gjort at svært mange studenter har vært forhindret fra å møte fysisk ved lærestedet.
Publisert Sist oppdatert

For å få lån fra Lånekassen er det et krav om at man må være fysisk på lærestedet, noe som for mange utenlandsstudenter ikke er mulig som følge av koronapandemien.

– For å fjerne den økonomiske usikkerheten betrygger vi nå alle utenlandsstudenter med at de kan få lån og stipend til høsten selv om de ikke kan starte studiene fysisk på lærestedet med en gang, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

ANSA, som organiserer norske studenter i utlandet, er fornøyde med at unntaket er på plass for høstens studenter.

– Vi vet at flertallet av studentene har lyst til å reise til studielandet sitt, men at en del ikke har anledning. Dette er et kjempeviktig tiltak for at studentene kan få fullføre studiene sine selv om de ikke kan reise ut av Norge, sier ANSA-president Morgan Alangeh til VG.

Våren 2021 er det 14.212 studenter som får støtte gjennom Lånekassen for en hel grad i utlandet. 886 som får støtte for utveksling. Tallene inkluderer også de som tar videregående utdanning i utlandet, melder Kunnskapsdepartementet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.