NTNU-prosjekter tildelt 22 grønne millioner

Totalt 528 millioner deles ut som del av regjeringens satsning på «utvikling av olje- og gassvirksomhet og grønt industriløft».

To NTNU-prosjekter er blant de «ambisiøse bedrifter og forskningsmiljøer rundt omkring i landet som kan utvikle nye løsninger innenfor havvind, hydrogen, olje og gass».
Publisert Sist oppdatert

- Stein for stein bygger vi energinasjonen Norge. Pengene vi bevilger til forskning og innovasjon er en viktig del av regjeringens satsing på utvikling av olje- og gassvirksomheten og grønt industriløft, Tildelingene gjør at ambisiøse bedrifter og forskningsmiljøer rundt omkring i landet kan utvikle nye løsninger innenfor havvind, hydrogen, olje og gass. Løsninger vi trenger for å kutte utslipp og skape gode og fremtidsrettede arbeidsplasser, sier Terje Aasland, statsråd for olje og energi, i en pressemelding fra regjeringen.

Totalt fordeler de nå 528 millioner kroner til 48 forsknings- og innovasjonsprosjekter. To av forskningsprosjektene er det NTNU som står bak, og de får til sammen drøye 22 millioner kroner.

- Kunnskap fra olje- og gassektoren og leverandørindustrien brukes også til å kutte utslipp og til å utvikle nye, grønne næringer. Vi trenger forskning og teknologiutvikling av høy kvalitet i disse bransjene, og ved å kombinere dette med allerede opparbeidet kompetanse, vil vi får et viktig springbrett til omstillingen vi skal gjennom, sier Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Norges forskningsråd, i pressemeldingen.

De to NTNU-prosjektene som får støtte er «COMposite electrolytes for solid-state BATteries by design» og «DIRECT CONVERSION OF CO2 AND HYDROGEN TO FUELS (DICO2F)».