Korona

Nå begrenser NTNU adgang til sine campus i Trondheim

Den neste uka vil kun bibliotekene og lesesalene være åpne for bruk.

Illustrasjonsfoto: Hovedbygningen på Gløshaugen.
Illustrasjonsfoto: Hovedbygningen på Gløshaugen.
Publisert

Etter formannskapet mandag kveld vedtok strengere smitteverntiltak i Trondheim er NTNU pålagt å stenge sine campus i Trondheim fra og med 1. juni til 8. juni. Ifølge en melding på Innsida fra rektor Anne Borg innebærer dette ikke en total nedstengning.

Det er to unntak for stengingen. Biblioteker og lesesaler vil fortsatt holdes åpne. Det åpnes også for at der det er absolutt nødvendig med forsøk eller ferdighetstrening som må til for å opprettholde studieprogresjon. Det gjelder også sluttføring av bachelor- og masteroppgaver. I tillegg kan man ha ordinær undervisning i grupper på inntil ti. De fleste studenter ved NTNU har uansett ikke ordinær undervisning for øyeblikket på grunn av eksamenstid.

Tre unntak fra obligatorisk hjemmekontor

Nedstengingen inkluderer også idrettsbygget og majoriteten av Sits kantiner. Alle arrangement som krever tilstedeværelse på campus avlyses umiddelbart og ansatte skal som hovedregel ha hjemmekontor. Også her er det tre unntak ifølge innsida.

  • Ansatte med forsknings- og undervisningsoppgaver som krever at man er på campus.
  • Ansatte som jobber i verksteder, laboratorier, renhold og bygningsdrift.
  • Ansatte som av arbeidsmiljømessige årsaker har vansker med å jobbe hjemmefra.

Dette må eventuelt avtales med leder.

Det vil ikke være mulig å oppholde seg i ganger eller andre deler av campus som ikke er omtalt i unntakene. Generelt gjelder også regler om munnbind der man ikke kan holde avstand.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.