Hjerne pluss musikk blir egne kunsttrykk

I perioden 17. mars – 30. april vil nesten 200 elever og lærere oppleve «Music & Brain» med kunstner Kristina Karlsen på NTNU Vitenskapsmuseet.
 

De siste årene har nevrologien vært veiviseren til kunstnerens prosjekter. Hukommelsen er en av hjernens aller viktigste og mest grunnleggende funksjoner. Uten den ville vi ikke ha klart å lære oss noe som helst. Hvordan reagerer hjernen på musikk? Hvordan klarer vi å huske ting? Hvordan reagerer den på billedkunst?

Dette er tema Kristina Cepkenovic Karlsen utforsker, og som publikum nå inviteres med på å undersøke. Karlsen er fra Kosovo, og utdannet grafiker - fra Kunstakademiet ved Universitetet i Pristina. Hun har hatt en rekke utstillinger både i det tidligere Jugoslavia og her i landet.  Nå stiller hun ut i NTNU Vitenskapsmuseet som en del av Den Kulturelle skolesekken med nye grafiske arbeider. Det hele står i memoreringens og musikkens tegn.

Karlsen er blant annet inspirert av May-Britt og Edvard Mosers arbeid med hjernen og hukommelsen. Utstillingen ved NTNU Vitenskapsmuseet er en del av Den Kulturelle skolesekken. Ti grupper andreklassinger med lærere er påmeldt, og elevene skal ha workshop og lage egne kunsttrykk.

Utstillingen vil være åpen for publikum utenom tirsdager og torsdager, da det foregår undervisning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.