Hjerne pluss musikk blir egne kunsttrykk

I perioden 17. mars – 30. april vil nesten 200 elever og lærere oppleve «Music & Brain» med kunstner Kristina Karlsen på NTNU Vitenskapsmuseet.
 

De siste årene har nevrologien vært veiviseren til kunstnerens prosjekter. Hukommelsen er en av hjernens aller viktigste og mest grunnleggende funksjoner. Uten den ville vi ikke ha klart å lære oss noe som helst. Hvordan reagerer hjernen på musikk? Hvordan klarer vi å huske ting? Hvordan reagerer den på billedkunst?

Dette er tema Kristina Cepkenovic Karlsen utforsker, og som publikum nå inviteres med på å undersøke. Karlsen er fra Kosovo, og utdannet grafiker - fra Kunstakademiet ved Universitetet i Pristina. Hun har hatt en rekke utstillinger både i det tidligere Jugoslavia og her i landet.  Nå stiller hun ut i NTNU Vitenskapsmuseet som en del av Den Kulturelle skolesekken med nye grafiske arbeider. Det hele står i memoreringens og musikkens tegn.

Karlsen er blant annet inspirert av May-Britt og Edvard Mosers arbeid med hjernen og hukommelsen. Utstillingen ved NTNU Vitenskapsmuseet er en del av Den Kulturelle skolesekken. Ti grupper andreklassinger med lærere er påmeldt, og elevene skal ha workshop og lage egne kunsttrykk.

Utstillingen vil være åpen for publikum utenom tirsdager og torsdager, da det foregår undervisning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stikker staver i hjulene for studentenes skitur

Flere linjeforeninger hadde tenkt seg på Oppdals-tur over nyttår. Det mener ledelsen ved fakultetet er en dårlig idé.

Ytring:

Autonomi eller samfunnskontrakt?

Morten Mediå gjør i denne ytringen et forsøk på å forklare hva autonomi er basert på hendelsene på Helgeland.

Forsker fram ideer til NTNUs nye campus

Prosjektet Fremtidens campus skal gi innspill til ny NTNU-campus i Trondheim. – Vi vil sikkert ikke alltid være på linje med Statsbygg, sier programkoordinator Berit Therese Nilsen.